Υποτροφίες ΕΑΠ: Στις 17/01 ξεκινούν οι αιτήσεις - Οι Αλλαγές

Υποτροφίες ΕΑΠ: Στις 17/01 ξεκινούν οι αιτήσεις - Οι Αλλαγές

Υποτροφίες ΕΑΠΤο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ενημερώνει τους φοιτητές ότι την Τετάρτη 17/01/2018 θα ανοίξει η καρτέλα για την υποβολή της αίτησης χορήγησης υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Εάν επιθυμείτε να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση παρακαλούμε επισκεφτείτε την πλατφόρμα του Ε.Α.Π. στο https://dev.eap.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες/εφαρμογές. 


Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την Τετάρτη 17/01/2018 έως την Τετάρτη 28/02/2018 μόνο ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε τεχνικό πρόβλημα κατά το ανέβασμα των αρχείων παρακαλούμε αποστείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε στο 2610 367-900.

Για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση χορήγησης υποτροφίας καλέστε στα τηλέφωνα: 2610 367346, 367321, 367366 και 367367 ή αποστείλετε e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να δείτε τον Κανονισμό Χορήγησης Υποτροφιών του ΕΑΠ εδώ.

ΕΑΠ: Ποίες οι αλλαγές στις υποτροφίες

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις Υποτροφίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή αυτού.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ίδρυμα με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό. Το υπαγορεύει η μαζικότητα της παρακολούθησης των Προγραμμάτων Σπουδών, η κοινωνική σύνθεση των φοιτητών του, το περιεχόμενο των σπουδών που προσφέρει. Με επίγνωση αυτής της πραγματικότητας, η Διοίκηση έχει αποφασίσει τη ριζική αναδιοργάνωση των Υποτροφιών που παρέχονται, με γνώμονα την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων φοιτητών, όσο και των αριστούχων. 

Σε ότι αφορά στις Υποτροφίες Αριστείας η αλλαγή που έγινε ήδη, της επιστροφής δηλαδή της οικονομικής συνδρομής στους αριστούχους φοιτητές, υποδεικνύει ότι ένας φοιτητής του ΕΑΠ δύναται στο άμεσο μέλλον να φοιτήσει όλα τα χρόνια των σπουδών του χωρίς οικονομική επιβάρυνση. 

Η βούληση της Διοίκησης κατευθύνεται στους παρακάτω άξονες: 

  • Αύξηση του ποσού και του αριθμού των Υποτροφιών, ώστε μεγαλύτερος αριθμός φοιτητών να διευκολυνθεί στις σπουδές του. 
  • Αποσύνδεση των κοινωνικών κριτηρίων από την επίδοση του φοιτητή, ώστε ο οικονομικά αδύνατος με βάση αξιόπιστα και επικαιροποιημένα τεκμήρια να αξιοποιεί αυτή τη δυνατότητα. 
  • Υποτροφίες αριστείας ακόμη και σε φοιτητές που δηλώνουν μία Θεματική Ενότητα, αλλά ανήκουν στο ποσοστό αριστούχων της ΘΕ. 
  • Κατανομή των Υποτροφιών σε όλα τα Προγράμματα Σπουδών και συνεπώς ενίσχυση των κατά περίπτωση αριστούχων των ΠΣ. 

«Με δεδομένο την καθολική αλλαγή του συστήματος και αφού διαπιστώσαμε ότι το εύρος των αλλαγών που θα επακολουθήσουν ενδέχεται να επηρεάσει τον προγραμματισμό μεγάλης μερίδας των φοιτητών που έχουν ήδη ξεκινήσει τις σπουδές τους στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, αποφασίσαμε τελικά και παρά το γεγονός ότι ο νέος Κανονισμός Υποτροφιών θα αποβεί πλέον γενναιόδωρος αλλά και κοινωνικά δικαιότερος, να τον εφαρμόσουμε με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.» σημειώνει το ΕΑΠ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα του ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr