Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Prometheus Game Jam 2017

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Prometheus Game Jam 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Prometheus Game Jam 2017 που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι είκοσι μία ομάδες που συμμετείχαν δημιούργησαν ολοκληρωμένα παιχνίδια, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, στις δύο κατηγορίες (video και board games), μέσα στον υποβλητικό πρώην βιομηχανικό χώρο της «Επίπλευσης» και στο στενό χρονικό περιθώριο των 48 ωρών, σε ένα πρωτόγνωρο για διαγωνισμό κλίμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο Προμηθέας, το σύμβολο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία video games κέρδισε η ομάδα Happyland με τους Μαρίνο Πεχλιβάνωφ, Βασιλική Τσιφτσιάν, Αλέξανδρο Κοξαρά και το παιχνίδι “Prometheus and The Flames of Fire”. Η Βασιλική ανέφερε στην παρουσίαση του παιχνιδιού: «Στην αρχή, δυσκολευτήκαμε να προσεγγίσουμε το θέμα αλλά,  στη συνέχεια, ανακαλώντας την παρουσίαση του θέματος, θυμηθήκαμε τη φράση του Πλούταρχου “το μυαλό δεν είναι δοχείο για να γεμίζει, αλλά φλόγα για να την ανάβεις”».


Το δεύτερο βραβείο  στην κατηγορία video games κέρδισε η ομάδα ViRA με τους Γιώργο Ταλιάκη, Χριστίνα Χρυσανθοπούλου, Χρήστο Κασιμίδη, Αντώνη Θεοδωρέλλο και Ρένια Παπαθανασίου και το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας “Prometheus Last Hope”.

Το τρίτο βραβείο  στην κατηγορία video games κέρδισε η ομάδα Pixel Reign με τους Νίκο Larin, Ανδρέα Παπουτσά, Θανάση Νικολόπουλο και το παιχνίδι “Trials of The Unspoken”.

Το βραβείο  στην κατηγορία board games κέρδισε η ομάδα Boardgame Kahunas με τους Ορέστη Λεονταρίτη και Μιχάλη Γεωργίου και το παιχνίδι “Prometheus Project”.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας απευθύνθηκε στους διαγωνιζόμενους λέγοντας “Δηλώνω εντυπωσιασμένος από τη φρεσκάδα, την ορμή, τις ικανότητες, τη διάθεση και το χιούμορ των συμμετεχόντων”. Και πρόσθεσε: «Αν έκανα τον παραλληλισμό της ζωής του Πρύτανη με video game, θα έλεγα εκδηλώσεις σαν αυτή μου προσθέτουν πολλές “ζωές”».

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΠΠΛ Δημήτρης Καλιαμπάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι εκπληκτικό πως ο μύθος του Προμηθέα, αυτού του συμβόλου της χειραφέτησης του ανθρώπου αλλά και της αμφισβήτησης της εξουσίας, γέννησε τις συναρπαστικές ιδέες που είδαμε να αναπτύσσονται σήμερα, από  νέους ανθρώπους, 2500 χρόνια μετά».

Ο Γιώργος Καζαμίας, της συνδιοργανώτριας Gifted Hellas ευχαρίστησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου για την συνεργασία, που έχει ξεκινήσει από τη διοργάνωση του πρώτου Game Jam στην Ελλάδα το 2012.  Τόνισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την ανάπτυξη και προώθηση του έργου μιας από τις πιο δημιουργικές κοινότητες νέων στη χώρα μας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr