Συνεχίζεται η κατάληψη στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Οι φοιτητές αντιδρούν στις αλλαγές του Προγράμματος Σπουδών καθώς και για τον αντιδημοκρατικό τρόπο επιβολής του, παρά τις αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ο σύλλογος φοιτητών πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης.

Έτσι σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/3, η Σχολή πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ θα τελεί υπό κατάληψη το διάστημα, Τρίτη 14/3 και Παρασκευή 17/3Την Δευτέρα 20/3 θα πραγματοποιηθει νέα γενική συνέλευση στις 14:30 στο Αμφ 1,2.


Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όπως έχει σταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:

Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο: 153 ψήφοι

ΔΑΠ: 103 ψήφοι

Επιτροπή Αγώνα (ΜΑΣ): 20 ψήφοι

ΠΑΣΠ: 5 ψήφοι

Λευκά: 13 ψήφοι

Σύνολο: 294 ψήφοι

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΕΜΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αποφασίζουμε:

  • Κατάληψη της σχολής από Τρίτη 14/3 μέχρι και την Παρασκευή 17/3 και νέα Γενική Συνέλευση Δευτέρα 20/3 στις 14:30, με αίτημα την απόσυρση του ΝΠΣ και συζήτηση από μηδενική βάση.
  • Σύσταση συντονιστικής επιτροπής του Φ.Σ. η οποία θα συνεδριάσει:
  • Την Τρίτη 14/3, 12:00 πάνω στο σχεδιασμό των δράσεων και κινητοποιήσεων.
  • Την Τετάρτη 15/3, 12:00 πάνω στο ζήτημα του προγράμματος σπουδών με σκοπό την περαιτέρω εμβάθυνση και την εξειδίκευση των κατευθύνσεων που έχουν τεθεί από την Γενική Συνέλευση.
  • Συμμετοχή στην Κινητοποίηση του συντονιστικού των μαθητών στις 22/3, στο Υπουργείο Παιδείας
  • Οργάνωση συσκέψεων και δράσεων με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) για το ζήτημα των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του ΣΜΤ την Τρίτη 15/3, 18:30 στο υπουργείου εργασίας, ενάντια στα μπλοκάκια και το νέο ασφαλιστικό που πλήττουν. τους εργαζόμενους μηχανικούς
  • Να πάρει παράταση η δήλωση μαθημάτων στο εγγραφολόγιο

Όλα τα νέα για τις καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων στην ετικέτα «Καταλήψεις Πανεπιστημίων/ΤΕΙ - Σχολών/Τμημάτων (LIVE)» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Διαβάστε ακόμη: ΕΜΠ: 42ο παγκοσμίως στο πεδίο Πολιτικών Μηχανικών

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr