Υπό κατάληψη, πρυτανεία, Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ΕΜΠ Υπό κατάληψη η πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)

Υπό κατάληψη τελούν η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από ομάδες νεαρών – αλληλέγγυων στους 5, εκζητούμενους από τις ιταλικές Αρχές, Έλληνες φοιτητές που φέρεται να συμμετείχαν σε επεισόδια στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά του 2015.

Στο κτίριο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ οι καταληψίες, σε πανό που έχουν αναρτήσει, εκφράζουν την πρόθεση να συνεχίσουν την κατάληψη έως αργά το μεσημέρι.


Είσαι Φοιτητής στο ΕΜΠ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΕΜΠ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πολυτεχνείου!

Σε κείμενο των 5 εκζητούμενων φοιτητών από τις ιταλικές αρχές, αναφέρουν ότι την Πρωτομαγιά 2015 συμμετείχαν σε διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, «που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου».

Την επόμενη ημέρα, προσάχθηκαν από την ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο μαζικών προσαγωγών, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους προσαχθεί καμία κατηγορία, ωστόσο συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία στις 12 Νοεμβρίου δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά τη σύλληψη και την έκδοσή τους στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής τους στη διαδήλωση. Οι 5 φοιτητές δεν προφυλακίστηκαν, όμως εκκρεμεί δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει αν θα τους εκδώσει στην Ιταλία, όπου, να σημειωθεί, δεν υπάρχει ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.

Οι αλληλέγγυοι των 5 Ελλήνων φοιτητών, πέρα από τις σημερινές καταλήψεις, έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 24 Νοεμβρίου στην ιταλική πρεσβεία στις 6 το απόγευμα και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου συλλαλητήριο στο Μοναστηράκι.

Για ότι νεότερο τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, θα σας ενημερώσουν όπως πάντα πρώτοι.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr