Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη του ΕΜΠ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη του ΕΜΠ

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αφορμή το περιστατικό της εισβολής στο γραφείο του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου νωρίτερα σήμερα 9/10/2020.

"Η βία και οι τραμπουκισμοί μόνο πολιτικές παρεμβάσεις δεν είναι. Είναι παράνομες ενέργειες και μόνο ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η νομιμότητα και η ασφάλεια στα πανεπιστήμια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση." Αυτό τόνισε σε ανακοίνωση της με αφορμή το περιστατικό της εισβολής στο γραφείο του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου νωρίτερα σήμερα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο γραφείο του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέα Μπουντουβή, προκαλώντας βανδαλισμούς εντός του γραφείου του και προπηλακίζοντας τον ίδιο, ως «πολιτική παρέμβαση για την κατάληψη Γκίνη».

Η βία και οι τραμπουκισμοί μόνο πολιτικές παρεμβάσεις δεν είναι. Είναι παράνομες ενέργειες και μόνο ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η εμβληματική μεταρρύθμιση της κατάργησης του ασύλου ανομίας και της επαναφοράς του στην πραγματική έννοια της ακαδημαϊκής ελευθερίας έχει θέσει πλέον τις βάσεις για την καθιέρωση ειδικού σώματος πανεπιστημιακής φύλαξης -πράγμα που αποτελεί πάγια πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-, ούτως ώστε οι τραμπούκοι κάθε «απόχρωσης» να συλλαμβάνονται και να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη.

Όσο και αν κάποιοι αρνούνται να το αποδεχτούν, οι μέρες της ανομίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το Πανεπιστήμιο επιστρέφει στους φυσικούς κατόχους του, δηλαδή τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους. Η νομιμότητα και η ασφάλεια στα πανεπιστήμια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη του ΕΜΠ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr