Κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ προγραμματίζει ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ

Κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ προγραμματίζει ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ

Οι εστιακοί φοιτητές προχωρούν σε κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Πέμπτη 10/9 στις 9 πμ. Αναλυτικά οι Αποφάσεις/Ψήφισμα του Συλλόγου Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ:

"Η κατάσταση που βιώνουμε οι φοιτητές και οι οικογένειές μας έφτασε στο απροχώρητο. Εδώ και 6 περίπου μήνες πληρώνουμε πανάκριβα νοίκια με τα Πανεπιστήμια να λειτουργούν εξ αποστάσεως και χωρίς να ξέρουμε αν θα ξανανοίξουν. Η κυβέρνηση δεν έδωσε ουσιαστική στήριξη σε όλους εμάς που πληρώνουμε νοίκια αλλά μόνο ένα πενιχρό επίδομα σε ελάχιστους από εμάς. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά δεκάδες φοιτητές δεν έχουν πάρει δωμάτιο στην εστία και τώρα οι χιλιάδες πρωτοετείς δεν ξέρουν αν θα πάρουν δωμάτιο στις εστίες και που θα μείνουν μέχρι τις εισδοχές την ίδια ώρα που τα νοίκια είναι πανάκριβα.


Επιπλέον οι κατάσταση στις εστίες είναι τραγική κυβέρνηση, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που έχουν εγκαταλείψει τις φοιτητικές εστίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Φοιτητική Εστία Αθηνών στην Πατησίων και την ΦΕΠΑ και παραδίδουν τη λειτουργία τους σε εργολάβους με αποτέλεσμα οι εστιακοί να μένουν χωρίς φαγητό, να πίνουν νερό από σκουριασμένες σωληνώσεις κα. Ενώ τα κτίρια από την περιουσία των ιδρυμάτων μένουν ανεκμετάλλευτα ή αξιοποιούνται για να βγάζουν ζεστό χρήμα τα ιδρύματα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη παρά την πάγια απαίτηση των φοιτητών για την κατασκευή εστίας στο συγκεκριμένο κτίριο και κτίρια που είναι ιδιοκτησία των Ιδρυμάτων και μένουν αναξιοποίητα. όπως αυτό που είναι ιδιοκτησία του ΠΑΠΕΙ στην Νίκαια.

Κυβέρνηση, ΙΝΕΔΙΒΙΜ και Διοικήσεις να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των φοιτητών και των οικογενειών τους!

Απαιτούμε:

  • Κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών για την φοιτητική μέριμνα.
  • Άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους, συμπεριλαμβανομένου και των πρωτοετών.
  • Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις εστίες. Να στεγαστούν όλοι οι φοιτητές μέχρι την εισδοχή τους.
  • Να στεγαστούν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές. Να υπενοικιαστούν κατάλληλα ξενοδοχεία.
  • Επιδότηση φοιτητικής κατοικίας των φοιτητών σε μηνιαία βάση.
  • Αξιοποίηση της περιουσίας των Πανεπιστημίων προκειμένου να γίνουν εστίες, που να καλύπτουν τις ανάγκες, στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια.
  • Ανέγερση νέων εστιών στην αποκλειστική  ευθύνη του κράτους.

Προχωράμε σε κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Πέμπτη 10/9 στις 9πμ."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr