Συνάντηση Πρύτανη ΕΜΠ με τον Υπουργό Παιδείας για το μεγάλο αριθμό μετεγγραφών

Μετά από αίτημα της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 συνάντηση του Πρύτανη και των Κοσμητόρων των Σχολών που θίγονται από τον μεγάλο αριθμό μετεγγραφών, με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α.Λοβέρδο, προκειμένου να του εκτεθούν τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των Σχολών και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 οι φοιτητές που θα μετεγγραφούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι πολύ πιθανό να χάσουν το εξάμηνο, γιατί η εφαρμογή του μέτρου, δεν έγινε συντεταγμένα από την Πολιτεία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα ιδρύματα πέρα από τις δυνατότητές τους.


«Δεν μπορεί η Ιατρική Σχολή Αθηνών, που κανονικά θα είχε 168 φοιτητές, να έχει 421» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βούλησή του να επανακινηθεί το Πανεπιστήμιο, να καθαριστεί, να αναδιοργανωθεί, να αναδιαταχθούν οι υποδομές του, διότι, όπως είπε, «δεν μπορεί το πανεπιστήμιο να δουλεύει στον αυτόματο».

Επίσης ανέφερε ότι τα μέτρα φύλαξης, θα επεκταθούν σταδιακά σε όλο το ίδρυμα, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο στο κτίριο της Πρυτανείας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr