Το ΕΜΠ ενάντια στις διαγραφές των φοιτητών

Το ΕΜΠ ενάντια στις διαγραφές των φοιτητών

Όπως δημοσιοποίησε η Σύγκλητος, το πανεπιστήμιο τίθεται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και τονίζει στην απόφαση του ότι αυτή «πρέπει να γίνεται στο πανεπιστήμιο ελεύθερα και ανεμπόδιστα από κάθε είδους παρέμβαση, και ιδιαίτερα χωρίς λογικές ή χρήση καταστολής εντός του πανεπιστημιακού χώρου».

Αναλυτικά η απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ (1η Οκτωβρίου) για τα επίκαιρα πανεπιστημιακά ζητήματα είναι η εξής:


Σε σχέση με σημαντικά πρόσφατα ζητήματα που απασχολούν την Πανεπιστημιακή Κοινότητα η Σύγκλητος του ΕΜΠ επιβεβαιώνει τη θέση της ότι:

Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών πρέπει να γίνεται στο Πανεπιστήμιο ελεύθερα και ανεμπόδιστα από κάθε είδους παρέμβαση και ιδιαίτερα χωρίς λογικές ή χρήση καταστολής εντός του Πανεπιστημιακού χώρου (Απόφαση Πρυτανείας και Κοσμητόρων 30/7/2019).

Παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή της με τυχόν διαγραφές φοιτητών (Απόφαση 7ης/2014 Συγκλήτου – Θέμα 2.1).

Επισημαίνει ότι οι ζωτικές ανάγκες και λειτουργίες των Πανεπιστημίων είναι κρατική υποχρέωση και πρέπει να εξυπηρετούνται με λύσεις δημόσιου και όχι εργολαβικού χαρακτήρα (Απόφαση 7ης/2014 Συγκλήτου – Θέμα 2.2 και 13ης/2017 – Θέμα 1).

Η μειωμένη επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του ΕΜΠ που οδηγεί το Ίδρυμα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με γενναία αύξηση της κρατικής επιχορήγησης (Απόφαση 13ης/2018 – Θέμα 1Γ).

Η απώλεια θέσεων προσωπικού σε όλες τις Σχολές του ΕΜΠ έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα στην επαρκή ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών και ζητά άμεση και σημαντική ενίσχυση του ΕΜΠ με νέες θέσεις μελών ΔΕΠ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr