Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του ΕΜΠ

Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του ΕΜΠ

Μετά την επιστολή του πρύτανη του ΕΜΠ κ. Γιάννη Γκόλια ότι δεν θα είναι υποψήφιος για δεύτερη πρυτανική θητεία, η Πρυτανεία του Ιδρύματος ανακοίνωσε ότι καθήκοντα πρύτανη μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών νέου πρύτανη, αναλαμβάνει ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Ιωάννης Λ. Πασπαλιάρης.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας:


«Ανακοινώνεται ότι με βάση:

1.το άρθρο 15, παρ 12 του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α' 114/04/08/2017) σύμφωνα με το οποίο «…αν ο Πρύτανης παραιτηθεί ή εκλείψει για οποιονδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της θητείας του, καθώς και αν απουσιάζει ή προσωρινά κωλύεται, καθήκοντα Πρύτανη ασκεί ο Αντιπρύτανης, σύμφωνα με τη σειρά αναπλήρωσης που ο Πρύτανης έχει ορίσει …»

2. την υπ.αριθμ 45089 Πράξη του Πρύτανη ΕΜΠ ( ΦΕΚ Τ.Β’4272/27.9.2018) σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, ο Πρύτανης αναπληρώνεται από τον αναπληρωτή Πρύτανη Καθηγητή Ιωάννη Λ. Πασπαλιάρη…» 

καθήκοντα Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από την 20η Ιουλίου 2019 ασκεί ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Ιωάννης Λ. Πασπαλιάρης. 

Η Πρυτανεία του εύχεται ολόθερμα κάθε επιτυχία στο έργο του».

Η ανακοίνωση του Πρύτανη

«Επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα, μετά από συνεχή δεκαετή συμμετοχή στα ανώτατα διοικητικά όργανα της Σχολής μου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος για δεύτερη πρυτανική θητεία ανακοίνωσε με επιστολή του προς την πολυτεχνειακή κοινότητα ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γιάννης Γκόλιας. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας,

Πριν από μερικές ημέρες προχώρησα, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις, στην προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και τριών Αντιπρυτάνεων στο ΕΜΠ.

Συνεπής στην άποψη ότι όποιος σέβεται τις θεσμικές ακαδημαϊκές διαδικασίες δεν εκμεταλλεύεται ξαφνικές μεταβολές τους, που αλλοιώνουν εκ των υστέρων την όποια “συμφωνία” του με την ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν θα είμαι υποψήφιος για δεύτερη πρυτανική θητεία.

Με αφορμή πρόσφατη διεθνείς προσκλήσεις που έλαβα για ακαδημαϊκή και επιστημονική συνεργασία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και με δεδομένο ότι επίκεινται οι θερινές διακοπές και ευθύς αμέσως μετά η εκλογή νέου Πρύτανη επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα, μετά από συνεχή δεκαετή συμμετοχή στα ανώτατα διοικητικά όργανα της Σχολής μου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας για την συνεργασία και την συμπαράστασή τους στην δεκαετή αυτή πορεία μου και εύχομαι η νέα Πρυτανεία να ανοίξει νέους δρόμους για ένα ΕΜΠ αντάξιο της ιστορίας του και των ακαδημαϊκών και κοινωνικών του στόχων.

Γιάννης Γκόλιας

Καθηγητής ΕΜΠ»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr