Έκαναν «γυαλιά-καρφιά» τα γραφεία φοιτητικής παράταξης στο ΕΜΠ – ΦΩΤΟ

Έκαναν «γυαλιά-καρφιά» τα γραφεία φοιτητικής παράταξης στο ΕΜΠ – ΦΩΤΟ

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» είχαν παραβιάσει τη κεντρική είσοδο και από εκεί και πέρα κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μέλος της φοιτητικής παράταξης του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρουν μέλη της ΠΑΣΠ στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια που τα γραφεία της φοιτητικής παράταξης βρίσκονται στο έλεος επιθέσεων, κλοπών και βανδαλισμών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 


Τι δηλώνει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μέλος της φοιτητικής παράταξης για το περιστατικό

«Οι «γνωστοί-άγνωστοι» το πρωί της Παρασκευής 1/3 είχαν παραβιάσει τη κεντρική είσοδο των γραφείων μας και από εκεί και πέρα κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους: γραφεία, παράθυρα, βιβλιοθήκες, ακόμα και κλιματιστικά! Μιλάμε για έναν χώρο στον οποίο χαράσσεται καθημερινά η πολιτική της οργάνωσής μας και ένα χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για δεκάδες φοιτητές του Ιδρύματός μας ο οποίος βρίσκεται για 4η φορά τα τελευταία χρόνια στο έλεος επιθέσεων, κλοπών και βανδαλισμών. Καμία έκπληξη όμως δεν μας προκάλεσαν και οι απαντήσεις που αναζητήσαμε από τους υπεύθυνους φύλαξης του Ιδρύματος οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για το γεγονός της επίθεσης!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κοινωνήσει με κάθε τρόπο από τη μεριά μας το ζήτημα στη Πρυτανεία του Ιδρύματός μας, η οποία όπως φαίνεται προτιμά να υποβαθμίζει και να αποσιωπά τέτοιου είδους περιστατικά για λόγους που ούτε γνωρίζουμε και ούτε μας αφορούν στο ελάχιστο. Ωστόσο τα ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια κάθε φοιτητή εντός του Ιδρύματος είναι αμείλικτα και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τη λογική διαχείρισης της Διοίκησης του ΕΜΠ που φαίνεται να περιμένει να θρηνήσουμε πρώτα θύματα προτού αναλάβει την ευθύνη να προστατέψει τους χιλιάδες φοιτητές και τις ίδιες τις υποδομές του Ιδρύματος.»

«Σε καιρούς που έννοιες όπως πολιτική, φοιτητικός συνδικαλισμός και γενικότερα συμμετοχή στα κοινά προκαλούν αποστροφή σε μια μεγάλη δυστυχώς μερίδα της κοινωνίας, έχουμε κάνει συνειδητή επιλογή ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ να πάμε κόντρα στο ρεύμα. Να πάμε κόντρα σε λογικές που αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και εκσυγχρονισμού του ελληνικού Πανεπιστημίου, να πάμε κόντρα φωνές που με όπλο το λαϊκισμό κρατάνε τους Φοιτητικούς Συλλόγους όμηρους ιδεοληψιών και κατεστημένων. Ταυτόχρονα έχουμε επιλέξει να είμαστε απέναντι από εκείνους που θεωρούν τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προνόμιο των λίγων και με την απάθειά τους συμβάλλουν καθοριστικά στην αποπολιτικοποίηση των νέων και της κοινωνίας γενικότερα.»

«Σε ένα περιβάλλον λοιπόν που εδώ και χρόνια είναι τοξικό και πολύ περισσότερο απομακρύνει παρά ενθαρρύνει τον οποιονδήποτε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, έχει δυστυχώς παγιωθεί ένα καθεστώς ανοχής σε διάφορα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας όπου με πρόσχημα πολιτικές διαφωνίες υιοθετούνται πρακτικές που ουδεμία σχέση έχουν με τη πεποίθησή μας πως τα Πανεπιστήμια αποτελούν χώρους ελεύθερης έκφρασης  βασισμένης στις αξίες της Δημοκρατίας.»

«Επειδή όμως τελευταία έχει ανοίξει και μια τεράστια κουβέντα περί ασύλου, δηλώνουμε κατηγορηματικά υπέρμαχοι ενός ακαδημαϊκού ασύλου που θα διασφαλίζει την ελεύθερη έκφραση κάθε φοιτητή μέσα στο Πανεπιστήμιο και το σεβασμό στις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας. Αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια και να προσποιηθούμε πως τέτοιες επιθέσεις «είναι λογικό να συμβαίνουν λόγω πολιτικών διαφωνιών» και να ρίξουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών φωνών και των εκφραστών τους στα Πανεπιστήμια οι οποίοι μιλάνε για κατάργηση του ασύλου.»

«Από τη πλευρά μας ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ δηλώνουμε ξεκάθαρα πως σε πείσμα όσων μας στοχοποιούν πολιτικά, θα συνεχίσουμε τον διαρκή αγώνα μας για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανοιχτό και δημοκρατικό με όπλο τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Όσοι πιστεύουν πως με τέτοιες ενέργειες μπορούν να αναστείλουν τη δραστηριότητά μας αγνοούν πως τα βάζουν με μια μεγάλη μερίδα φοιτητών που σε πείσμα των καιρών στηρίζουν ενεργά και γίνονται συμμέτοχοι στον αγώνα μας για την επικράτηση της λογικής! Με όλους αυτούς στο πλάι μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε και κανέναν!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr