Διεθνής διάκριση της φοιτητικής ομάδας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ του ΕΜΠ

Διεθνής διάκριση της ομάδας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ του ΕΜΠ

Η Ερευνητική Ομάδα «Προμηθέας», της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, απέσπασε το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος στο φετινό «Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή 147 ομάδων από 27 χώρες.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας», η οποία απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές της Σχολής, κατασκευάζει πρωτότυπα αγωνιστικά ηλεκτρικά οχήματα και συμμετέχει κάθε χρόνο στον διεθνούς φήμης Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Eco – Marathon, που διοργανώνεται από την Shell. 


Ειδικότερα, η Ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ, διαγωνίστηκε με το ηλεκτροκίνητο όχημα «Πυρφόρος» στην κατηγορία Prototype (Battery Electric), όπου κατέλαβε την 23η θέση, με επίδοση 201 χιλιόμετρα ανά  κιλοβατώρα. Η κριτική επιτροπή απένειμε στην Ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ, το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος, ένα από τα πέντε βραβεία που απονέμονται για τις δοκιμασίες εκτός πίστας, επιβραβεύοντας τον τρόπο με τον οποίο η Ομάδα διαχειριζόταν και ενσωμάτωνε τον έλεγχο του κινδύνου στο έργο συνολικά, από τη σχεδίαση του αυτοκινήτου μέχρι την ασφάλεια στην πίστα.  

Η δράση της Ερευνητικής Ομάδας «Προμηθέας», της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr