Κατάληψη στο ΕΜΠ από αντιεξουσιαστές - Φοιτητές: Φύγετε!

Κατάληψη στο ΕΜΠ από αντιεξουσιαστές – Φοιτητές: Φύγετε!

Άρχισαν τα… όργανα δυο μέρες πριν από την επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Από το πρωί της Τετάρτης (15.11.2017) γίνεται κατάληψη στο Πολυτεχνείο. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Αντιεξουσιαστές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο Πολυτεχνείο, με στόχο για να μην καταθέσουν στεφάνια οι πολιτικοί! Η απόφασή τους αυτή βρίσκει αντίθετους τους φοιτητικούς συλλόγους, που καλούν τους καταληψίες να φύγουν γιατί… κάνουν το χατίρι της κυβέρνησης που θέλει να καταστείλει, όπως λένε, τους εορτασμούς!


Εικόνες από την κατάληψη αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο

Η κατάληψη στο Πολυτεχνείο

Με κείμενο στο indymedia, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως αποφάσισαν «να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια».

Από το κείμενό τους δεν λείπουν οι αιχμές όχι μόνο κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του ΚΚΕ! Κάνουν λόγο για «μια κυβέρνηση που αφού αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων«.

Αλλά και για μια Αριστερά που «(…) αφού κατακτήσει το κομμάτι της εξουσίας που επιθυμούσε, και αφού της προσφερθεί η νομιμοποίηση της, γίνεται σάρκα και οστά του ίδιου καθεστώτος που πολεμούσε. Αποκαλούν την αστική ειρήνη κεκτημένο αγώνα. Καμιά ελπίδα λοιπόν στα αριστερά παραμύθια.

Στο πολυτεχνείο, ειδικά, που η αριστερά επάνω στους νεκρούς του έστησε τα κάστρα της, το ίδιο αυτό πολυτεχνείο έχουν παραδώσει στις καθεστωτικές δυνάμεις πολλές φορές και οι δυνάμεις της εξέγερσης το διεκδίκησαν μετά την αποχώρησή τους«.

«Το ΚΚΕ καπηλεύεται την εξέγερση»

Οι αντιεξουσιαστές επιτίθενται και στο ΚΚΕ που «σε πολλές συγκυρίες, χρησιμοποίησε την πιο ακραία βία με σκοπό την καταστολή της εξέγερσης. Όλη η αστική τάξη και ειδικά τα ακροδεξιά κομμάτια της μίλησαν με θαυμασμό και ευχαρίστηση για αυτό τον εκλεκτό φύλακα του καθεστώτος.

Το ΚΚΕ που καπηλεύεται την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απουσίαζε από το ξεσηκωμό του Νοέμβρη 73, χαρακτηρίζοντας ως προβοκάτορες τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, ακόμη και τους νεκρούς, τον θάνατο των οποίων χυδαία κεφαλαιοποιεί έκτοτε. Τιμάμε τη μνήμη των νεκρών μας.

Το ΚΚΕ που η πτωματοφαγία του δεν αφήνει ήσυχους ούτε τους αντάρτες που το ίδιο αφόπλισε«.

«Οδοφράγματα» έξω από το Πολυτεχνείο

Φοιτητές: Φύγετε!

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους αντιεξουσιαστές βρίσκει αντίθετους τους φοιτητές. Σε ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων αναφέρεται ότι η κατάληψη πρέπει να τελειώσει. Οι φοιτητές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί με δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου».

Γι’ αυτό και θεωρούν πως η κατάληψη ενισχύει αυτό το «σχέδιο». Οι φοιτητές καλούν τους αντιεξουσιαστές να αποχωρήσουν άμεσα.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων.  Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού.

Πηγή newsit, Φωτογραφίες: Eurokinissi

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr