Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου εμπνέουν τις επιχειρήσεις!

Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου εμπνέουν τις επιχειρήσεις!

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το πρώτο και μόνο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της χώρας, έχοντας ως στόχο να λειτουργήσει ως φορέας σύνδεσης της γνώσης και της πράξης, διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά εκδήλωση με θέμα «Συμβουλευτικές εργασίες των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με εταιρείες, φορείς και οργανισμούς» στο πλαίσιο των «Ημερών Καινοτομίας 2016», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. 

Η 1η φάση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στη Θέρμη, όπου οι φοιτητές πραγματοποίησαν τις παρουσιάσεις των Consulting Projects των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με την παρουσία των ακαδημαϊκών και εταιρικών επιβλεπόντων. 


Η 2η φάση της εκδήλωσης, ανοικτή προς το κοινό, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των φορέων/εταιρειών/οργανισμών, παρουσιάσεις από τους φοιτητές των 3 καλύτερων projects καθώς και η βράβευσή τους. Κατά την εκδήλωση η απόφοιτος του ΠΜΣ «Στρατηγικός Σχεδιασμός Προϊόντων» Σάσα Μωυσίδου, περσινή βραβευθείσα, περιέγραψε τη δική της εμπειρία με το Consulting Project, καθώς μετά την αποφοίτησή της προσλήφθηκε στην εταιρία με την οποία το υλοποίησε. Στη συνέχεια ακολούθησε “poster session” από τους φοιτητές όπου το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για το κάθε project.

Η μεγάλη συμμετοχή φορέων, εταιρειών και οργανισμών τεκμηριώνει την ανάγκη για την ανάπτυξη συνεργειών και επιβεβαιώνει την έμφαση που δίνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο στα προγράμματα σπουδών στην προώθηση της νεανικής καινοτομίας και πνεύματος επιχειρηματικότητας. Οι φορείς/εταιρείες/οργανισμοί που συμμετείχαν είναι οι εξής: Βίος Coop, Γ’ Σώμα Στρατού – Στρατηγείο Θεσ/κης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Alumil, Atlantis Consulting, Bet and Malfi, Book ‘n’ Bloom, G DESIGN STUDIO, G. Samaras, Papigion.gr, Sowl Creative Studio, ΤΙΤΑΝ, Tsironis Wooden Toys & Logistics, We design.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Book ‘n’ Bloom’ η οποία προσέφερε το χρηματικό έπαθλο των 500€ για το καλύτερο Consulting Project στην φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικός Σχεδιασμός Προϊόντων», Κυριακή Μαυρομουστάκη, για την εξαιρετική εργασία της με θέμα: ‘Aelia - Design of a night-light decoration object’, σε συνεργασία με την εταιρεία ‘Tsironis Wooden Toys & Logistics’. Το project αφορούσε στην κατασκευή ενός παιδικού φωτιστικού από οικολογικό ξύλο σε σχήμα τροχού με πολλές φιγούρες και χρώματα. Γυρίζοντας τον τροχό το φωτιστικό αποκαλύπτει και προβάλλει συγκεκριμένες φιγούρες που δρουν ως έναυσμα για τη εξιστόρηση παραμυθιών.

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα των φοιτητών του ΠΜΣ «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφορία» Χρυσάνθη Καρκανιά, Μιχάλη Ψαθά, Αναστάσιο Τσαϊρέλη και Παναγιώτη Σκαμπελτζή με θέμα: ‘Creation of Environment Product Declarations (EPD) of all cement types produced at TITAN Thessaloniki Plant and comparative analysis of results’ σε συνεργασία με την εταιρεία ‘ΤΙΤΑΝ’. Το 3ο βραβείο μοιράστηκε η ομάδα των φοιτητών του ΠΜΣ «Στρατηγικός Σχεδιασμός Προϊόντων» Σμαρώ Τεκίδου & Ασημένια Βασιλικοπούλου με θέμα: ‘Customer journey map for the case of B2B2C’ σε συνεργασία με την εταιρεία ‘Book ‘n’ Bloom’ και ο φοιτητής Σπύρος Αλυσανδράτος με θέμα ‘Object of daily use’ με την εταιρεία ‘We Design’.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr