Β. Διγαλάκης: Συνάντηση για το Παράρτημα Διδυμότειχου του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ

Β. Διγαλάκης: Συνάντηση για το Παράρτημα Διδυμότειχου του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Συνάντηση για το θέμα του Παραρτήματος Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Διγαλάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος ΔημοσχάκηςΧρήστος ΔερμεντζόπουλοςΣταύρος Κελέτσης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης.


Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παράρτημα Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής καθώς και η μεταφορά του, ως αυτοτελούς Τμήματος, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για το πλαίσιο με βάση το οποίο γίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία γνωμοδότησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Ακόμη, η Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Βόρειου Έβρου.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης επιβεβαίωσε, για άλλη μία φορά, τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και γενικότερα της κυβέρνησης στον Έβρο, όπως άλλωστε είχε επισημάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελευταία του επίσκεψη στην ακριτική περιοχή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr