ΔΙΠΑΕ: Σύγχρονος εκπαιδευτικός, εργαστηριακός και ερευνητικός εξοπλισμός για 23 Τμήματα

ΔΙΠΑΕ: Σύγχρονος εκπαιδευτικός, εργαστηριακός και ερευνητικός εξοπλισμός για 23 Τμήματα

Στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στόχος της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας είναι η βελτίωση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του ιδρύματος, σε όφελος τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των φοιτητών. 


Η αναβάθμιση θα γίνει μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού, εργαστηριακού και ερευνητικού εξοπλισμού 23 ακαδημαϊκών τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

«Πάγια μέριμνά μας είναι η ενίσχυση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επενδύουμε στη γνώση και στη μετατροπή της περιοχής μας σε διεθνή κόμβο εκπαίδευσης. Ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη σχολική στέγη για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας, αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό στο σύνολο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι, μετά τον εκσυγχρονισμό του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δίνουμε τη δυνατότητα και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας να αποκτήσει σύγχρονο εργαστηριακό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό εξοπλισμό.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει τμήματα και παραρτήματα στις Σέρρες, την Κατερίνη, την Έδεσσα, το Κιλκίς, αλλά και την Καβάλα, τη Δράμα και το Διδυμότειχο. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές θα αποκτήσουν τα πλέον σύγχρονα μέσα, ενώ και το Πανεπιστήμιο θα εδραιώσει τον ισχυρό διεθνή ρόλο του», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr