Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος αναλαμβάνει τον σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος αναλαμβάνει τον σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Το Σχέδιο Τουριστικού Μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης ανέλαβε να εκπονήσει το Ερευνητικό Εργαστήριο «TourLab» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Διευθυντή του Εργαστηρίου και Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου, καθηγητή κ. Ευάγγελου Χρήστου. 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στην Επίσημη Τελετή Εγκαινίων της 35ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στο Σ.Κ. «Ιωάννης Βελλίδης» από την Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βούλα Πατουλίδου, και τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κ. Ευάγγελο Χρήστου. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καθηγητής κ. Παναγιώτης Τζιώνας. 


Το Σχέδιο Τουριστικού Μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης θα το εκπονήσει εντελώς δωρεάν το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού «TourLab» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για λογαριασμό του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, χωρίς να δαπανηθούν χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου! Όπως τόνισε ο κ. Παναγιώτης Τζιώνας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος υλοποιεί στην πράξη με όλες του τις δυνάμεις την σύνδεση με την κοινωνία και την οικονομία στο πλαίσιο της ευθύνης του ως ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας. Ο κ. Ευάγγελος Χρήστου επεσήμανε ότι, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος παρέχει ολοκληρωμένες και καινοτομικές προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε συνδυασμό με υψηλού επιπέδου έρευνα και συμβουλές υπηρεσίες. Η κα. Βούλα Πατουλίδου τόνισε τη διαρκή δέσμευση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη της πόλης με αποδοτικές δράσεις και επιτυχείς συνεργασίες σε όλους τους τομείς.

«Προβολή τουριστικών προορισμών από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στην 35η Philoxenia: Η επιστήμη συναντά την πράξη»

Πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν στην ημερίδα με θέμα «Προβολή τουριστικών προορισμών μέσω θεματικών δραστηριοτήτων» που συνδιοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 35ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της Helexpo. 

Στην έναρξη της ημερίδας απεύθυνε χαιρετισμό ο Καθηγητής Παναγιώτης Τζιώνας, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ο οποίος τόνισε τη στρατηγική δέσμευση του πανεπιστημίου στην αριστεία της έρευνας και της διδασκαλίας και στη σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Η κυρία Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) στον χαιρετισμό της παρουσίασε το πολύπλευρο έργο του ΟΤΘ στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της πόλης καθώς και την στρατηγική πρωτοβουλία συνεργασίας του ΟΤΘ με το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού “TourLab” του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Ο Καθηγητής Ευάγγελος Χρήστου, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο θέμα της ημερίδας και ανέπτυξε την στρατηγική με την οποία το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος κατάφερε να αποτελεί ένα δημόσιο ίδρυμα της χώρας που προσφέρει ολοκληρωμένες προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διαδακτορικές σπουδές στον τουρισμό καθώς και υψηλού επιπέδου έρευνα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες και τη συντόνισε η Δημοσιογράφος, κυρία Χριστίνα Τσόρμπα η οποία σχολίασε την κρισιμότητα των θεματικών δραστηριοτήτων για την αποδοτική προβολή και προώθηση των τουριστικών προορισμών στο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι ομιλητές καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό, παρουσιάζοντας στοχευμένες δράσεις θεματικής προώθησης τουριστικών προορισμών. Η κυρία Μαρία Καραγιάννη, Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση γαστρονομικού τουρισμού «Thessaloniki Food Festival». Η κυρία Νικόλ Καζαντζίδου, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη ρεπορτάζ τουριστικών θεμάτων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Παρουσιάστρια της εκπομπής «Καθημερινά» στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, ανέπτυξε την κρίσιμη συμβολή των ΜΜΕ στην τουριστική προβολή των προορισμών και ανέπτυξε σχετικές βέλτιστες πρακτικές και δράσεις. Η κυρία Παρθένα Κωσταντινίδου από το Τμήμα Εμπορίου – Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, παρουσίασε την "Ονειρούπολη"  και τη "Δραμοινογνωσία", δυο  ξεχωριστές και ιδιαίτερα επιτυχημένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες στο νομό Δράμας. Ο Καθηγητής κύριος Φώτης Κιλιπίρης, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου εξήγησε παραστατικά το πως ο Ορεινός Μαραθώνιος Δρόμος «Αλιγκάρι» συμβάλει στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μιας προστατευόμενης περιοχής Natura στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου. Τέλος, η κυρία Βίκυ Καραντζαβέλου, Δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της NatTour παρουσίασε τους νέους δρόμους τουριστικής εμπειρίας και μετακίνησης  διά του ποδηλατικού τουρισμού, τόσο για τουριστικούς προορισμούς όσο και για τουριστικές επιχειρήσεις. 

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος παρέχει υψηλής ποιότητας προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές από το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού (www.ihu.gr), μεταπτυχιακές σπουδές στα Αγγλικά (www.ihu.edu.gr), καθώς και προηγμένη έρευνα και ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού «TourLab» (www.tourlab.gr).  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr