Σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα αντιμετωπίζει το πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα αντιμετωπίζει το πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα φαίνεται πως αντιμετωπίζει και το πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (στις Σέρρες), τις τελευταίες μέρες.

Οι συμβάσεις των ιδρυμάτων με τις εταιρίες καθαριότητας δεν ανανεώθηκαν, αφού σύμφωνα με τον νόμο οι διαδικασίες μεγάλων διαγωνισμών είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.


Έτσι το ΤΕΙ Σερρών , στο μέσο της εξεταστικής περιόδου και εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, εδώ και κάποιες μέρες δεν έχει κάποιον για να φροντίζει την καθαριότητα.

Μέχρι τώρα, όπως εξήγησε ο κος Χασάπης στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και την Ελένη Μωραϊτη, υπήρχε εταιρία για την καθαριότητα αλλά ο νόμος δεν επιτρέπει στο ΤΕΙ να παρατείνει τη σύμβαση με την τωρινή εταιρία μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει άλλος ένας μήνας χωρίς καθαριότητα για το ΤΕΙ.

Ο κος Χασάπης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου , καθώς ήδη διανύουμε εξεταστική περίοδο στο διεθνές πανεπιστήμιο με πολλούς φοιτητές να βρίσκονται στο ίδρυμα των Σερρών και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούνται υποψίες για σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Μάλιστα για την κατάσταση ενημέρωσαν το υπουργείο, ωστόσο το υπουργείο τους παραπέμπει στο υπουργείο οικονομικών.

Χειρότερη πάντως είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με τους φοιτητές η δυσοσμία σε συνδυασμό με τους σωρούς σκουπιδιών κάνουν την εικόνα αποκρουστική.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr