Πανεπιστημιοποίηση... με σκουπίδια στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης εν όψει εξεταστικής

Εξεταστική με σκουπίδια στο πανεπιστημιοποιημένο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ο Φοιτητικό Σύλλογος του πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκφράζει την μεγάλη του αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα μετά την ανάδειξη του προβλήματος από τα «Φοιτητικά Νέα», καθώς όπως τονίζει το πρόβλημα της καθαριότητας φτάνει πλέον σε σημείο να απειλεί άμεσα την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.

Οι φοιτητές αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:


Εν έτει 2019 αυτή είναι η εικόνα σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.Τους τελευταίους 2 μήνες βιώνουμε μια κατάσταση θλιβερή για την ιστορια του Ιδρύματος μας.

Για πάνω από 70 ημέρες το ΑΤΕΙΘ βρίσκεται χωρίς καθαριότητα........

Το πρόβλημα της καθαριότητας φτάνει πλέον σε σημείο να απειλεί άμεσα την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων με σωρούς σκουπιδιών να «κοσμούν» τους χώρους του Ιδρύματος.Η δυσοσμία και ο κίνδυνος μόλυνσης δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση στην εξεταστική περίοδο που διανύουμε.

Εδώ και 1,5 χρόνο σχεδίαζαν το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία το οποίο επέφερε την συγχώνευση 4 ιδρυμάτων υπό την σκέπη του νέου Διεθνούς Πανεπιστήμιου. Χωρίς καμία πρόβλεψη για την μετάβαση των Ιδρυμάτων στο νέο Πανεπιστήμιο,το άφησαν "ακυβέρνητο καράβι" για 2 ολόκληρους μήνες.Τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν είναι άπειρα χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και οι φοιτητές να είναι έρμαια της γραφειοκρατίας περιμένοντας 2 μήνες την έκδοση του ΦΕΚ της νέας διοικούσας επιτροπής. Όλες αυτές τις μέρες δεν λειτουργούσε απολύτως τίποτα αφού τα όργανα διοίκησης είχαν καταργηθεί,χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορούσαμε ούτε μια βεβαίωση σπουδών να πάρουμε από τις γραμματείες μας.

Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση είναι τεράστιες και βαραίνουν προσωπικά τον Υπουργό κ.Γαβρόγλου που μας απέδειξε για μια ακόμα φορά την ανικανότητα του.

Ζητάμε λύση με το θέμα της καθαριότητας ΧΘΕΣ!»

Δείτε Εικόνες

«Πώς θα δώσουμε εξεταστική όταν τα αμφιθέατρα μυρίζουν άσχημα και δεν μπορούμε να πάμε στην τουαλέτα; Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη» αναρωτήθηκε φοιτητής του ΑΤΕΙΘ. Η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία. Αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μόνο εκτός των κτιρίων και περιμετρικά του ιδρύματος από το δήμο. 

Στο ίδρυμα φοιτούν σήμερα περίπου 25.000 φοιτητές. Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις καλύπτοντας μια έκταση 1.600 στρεμμάτων, με συνολική επιφάνεια κτιρίων 35.000 τ.μ.. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr