H πρώτη εφαρμογή πολιτικού φορέα από τη ΔΑΠ  H πρώτη εφαρμογή πολιτικού φορέα από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ [DapEcon]

H πρώτη εφαρμογή πολιτικού φορέα από τη ΔΑΠ 

Συγκεκριμένα η πρώτη πανελλαδικά εφαρμογή πολιτική φορέα – για κινητές συσκευές - ανήκει στην ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

DapEcon


Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά εφαρμογή για κινητά που υλοποιήθηκε από κάποιον πολιτικό φορέα, είτε πρόκειται για κόμμα είτε για φοιτητική παράταξη είτε για νεολαία, που παρουσιάστηκε επισήμως από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, σε εκδήλωσης με θέμα «Προς το νέο μοντέλο ανάπτυξης: Ευρωπαϊκή Ένωση και Επενδύσεις» και θα ονομάζεται DapEcon!

Πίσω από αυτήν την πρωτοπόρα εφαρμογή βρίσκονται δυο φοιτητές. Την ιδέα και την πρόταση για τη δημιουργία της επαφής την είχε ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικών Επιστημών κ.Νίκος Πατσέας  ενώ την ανάπτυξη της και τη δημοσίευση σε iOS και Android την έκανε ο κ. Ορέστης Βασιλειάδης – Πρώην Γραμματειακός ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής.

Μιλώντας στον Παρατηρητή της Θράκης, ο κ. Πατσέας εξήγησε πως πρόκειται για μία πρωτοπόρα εφαρμογή για android και για iphone «στόχος της οποίας είναι η διευκόλυνση του έργου των φοιτητών και της ενίσχυσης του ενδιαφέροντός τους για το τμήμα, συμβαδίζοντας με την τεχνολογική εξέλιξη και τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr