ΠΚΣ Νομικής ΔΠΘ: Η ΔΑΠ αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της Γ.Σ. / Συγκαλεί μόνη της νέα Γ.Σ.

ΠΚΣ για Νομική ΔΠΘ: Η ΔΑΠ αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της Γ.Σ. / Συγκαλεί μόνη της νέα Γ.Σ.

Καταγγελία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στην Νομική ΔΠΘ προς την ΔΑΠ ΝΔΦΚ:

"Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που συγκαλώντας ΔΣ σήμερα Σάββατο 03/2  προσπάθησε να ακυρώσει την απόφαση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης αποκαλώντας την... παράνομη. Είχαν το θράσος δηλαδή να πουν στους πάνω από 180 φοιτητές που πραγματοποίησαν στις 2/2 Γενική Συνέλευση, παρά τις απειλές τους με ψέματα ότι θα χαθεί η εξεταστική, το κλίμα εκφοβισμού που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν, ότι είναι... παράνομοι!


Πρακτικά η ΔΑΠ καλεί μόνη της νέα συνέλευση, επειδή δεν της αρέσει η απόφαση που πάρθηκε πριν από μία μέρα από την Γενική Συνέλευση στην οποία δεν συμμετείχε! Μάλιστα απ' την αρχή της χρονιάς όταν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ καλέσαμε να γίνει Γενική Συνέλευση, η ΔΑΠ την καταψηφίζε! Τόσο πολύ ήθελαν "να γίνει διάλογος" οπως λέει και ο υπουργός! Μάλιστα την ώρα της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιούσαν αναρτήσεις στις οποίες ανέφεραν ότι "Υπεύθυνη στάση είναι η αδιαφορία" . Τόσο "υπεύθυνη" δύναμη!

Είναι φανερή  η αγωνία να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης τους που θα υποβαθμίσει τα πτυχία μας, θα βάλει παραπάνω εμπόδια στην λήψη άδειας άσκησης του επαγγέλματος μας και θα συμπιέσει ακόμη παραπάνω τους μισθούς και τα δικαιώματα μας. Αυτό το νομοσχέδιο είναι που θα οδηγήσει ορισμένους από εμάς να γίνουμε "ντελιβεραδες” όπως έλεγε και ο υφυπουργός εργασίας της κυβέρνησης τους και μετά προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμαζευτα!

Σήμερα απέδειξαν πως το βαρέλι δεν έχει πάτο αφού αυτογελιοποιούνταν για ώρα προσπαθώντας να παρακάμψουν την απόφαση που πήρε ο ΦΣ μέσω του ανώτερου οργάνου του, τη Γενική Συνέλευση, προσπαθώντας να φύγουν με τα πρακτικά του Συλλόγου και κρύβοντας την σφραγίδα του!

Η προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την κυβέρνηση τους πέφτει συνεχώς στο κενό. Σε όλη την Ελλάδα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και οι υπουργοί της κυβέρνησής τους βγάζουν παράνομους τους φοιτητές και τον αγώνα τους, μιλούν για μειοψηφίες σε μια αγωνιώδη προσπάθεια, μην καταφέρνοντας να αρθρώσουν το παραμικρό επιχείρημα! Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη για αυτό προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στους φοιτητές  επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, τις εισαγγελικές έρευνες και τα πειθαρχικά! Θα φάει τα μούτρα της! 

Οι φοιτητές έχουμε ήδη πετύχει μια πρώτη νίκη αφού ο σχεδιασμός της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να είναι νόμος μέσα στον Γενάρη μπλοκαρίστηκε μέσα από τους αγώνες μας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της σχολής μας να στηρίξουν την απόφαση της χθεσινής μαζικής Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Να στηρίξουν την κατάληψη της σχολής που ξεκινάει την Δευτέρα 5/2  προκειμένου να διευκολυνθεί η  συμμετοχή του Φ.Σ. στην κινητοποίηση όλων των Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 8/2 στην Αθήνα στις 12.00 στα Προπύλαια.

Το δίκιο είνα με το μέρος των πολλών! Ο αγώνας μας θα νικήσει!"

Το ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr