Το ΔΠΘ για τη διαδικασία διεξαγωγής της εξεταστικής

Το ΔΠΘ για τη διαδικασία διεξαγωγής της εξεταστικής

Όλοι οι φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με την αριθ. 1/61/14-1-2022 απόφαση της Συγκλήτου, κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 για τη συμμετοχή τους στις γραπτές ή προφορικές δια ζώσης εξετάσεις υποχρεούνται:

  1. Να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα EDUPASS (https://edupass.gov.gr) με υποχρεωτική καταχώριση του Αριθμού Φοιτητικού Μητρώου τους, έως την προηγούμενη ημέρα έναρξης της εξεταστικής περιόδου του οικείου Τμήματος.
  2. Nα προσκομίζουν έντυπη την παραπάνω δήλωση σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα.

Οι Κύπριοι και αλλοδαποί / αλλογενείς φοιτητές, οι οποίοι δεν διαθέτουν  ΑΜΚΑ, θα προσκομίζουν βεβαίωση εγγραφής στο Τμήμα όπου θα αναγράφεται ο τρόπος εισαγωγής.


Η συμμετοχή στα εξεταζόμενα μαθήματα πραγματοποιείται υποχρεωτικά με έλεγχο ταυτοπροσωπίας των φοιτητών, έντυπη δήλωση EDUPASS και παράλληλη επίδειξη:

  • είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/29-12-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/29-12-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής μοριακού τεστ (PCR) έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή γρήγορου τεστ αντιγόνου(rapid) έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή. Συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή KN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη Covid-19, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Η απουσία τους λόγω νόσησης τεκμαίρεται μέσω της πλατφόρμας EDUPASS. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Τμήματος, θα εξεταστούν δια ζώσης στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν λόγω Covid-19 κατόπιν αιτήσεώς τους στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος. Η σχετική αίτηση πρέπει να αποσταλεί στη Γραμματεία εντός πέντε (5) ημερών από την ημέρα απουσίας του φοιτητή από το εξεταζόμενο μάθημα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr