Η ΔΑΠ Κομοτηνής ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου για την απομάκρυνση των καταληψιών

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής ζητά την άμεση λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας του ΔΠΘ

"Αιτούμαστε την άμεση εφαρμογή του νόμου, την απομάκρυνση των καταληψιών και την επιστροφή του κτιρίου της διοίκησης πίσω στους εργαζόμενους, προκειμένου να βρίσκεται στη διάθεση όλων των φοιτητών και να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους", τονίζει με Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής στα ΔΣ των Σχολών και καλεί "όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα και να εξασφαλίσουν την πραγματική ελευθερία του Ιδρύματος, το οποίο δεν θα πρέπει να παραμένει έρμαιο μιας μειοψηφίας ταραχοποιών στοιχείων". 

Προσθέτει πως "Την καταδίκη αυτή, στην βία και την ανομία, ήρθαν με τη σειρά τους σήμερα να αγκαλιάσουν οι σύλλογοι φοιτητών των τμημάτων της Κομοτηνής, δίνοντας έτσι ένα στεντόρειο μήνυμα αποδοκιμασίας της παράνομης αυτής ενέργειας".


Αναλυτικά το Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής στα ΔΣ των Σχολών:

"Εδώ και μέρες η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης βρίσκεται υπό κατάληψη αδυνατώντας να επιτελέσει οποιαδήποτε πράξη διοικητικής φύσεως σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. 

Μια συγκεκριμένη μειοψηφία ανεύθυνων κρατάει αιχμάλωτο το Ίδρυμα, εις βάρος χιλιάδων φοιτητών. Ενώ η λειτουργία του Πανεπιστημίου παρεμποδίζεται ήδη εξ αιτίας των συνθηκών της πανδημίας, αυτοί επιβαρύνουν το έργο των εργαζομένων της διοίκησης αδιαφορώντας για τους φοιτητές για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρονται. 

  • Επειδή δεν διανοούμαστε να απαντούν στα τηλέφωνα της διοίκησης αναρμόδια άτομα, τα οποία και έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα φοιτητών. 
  • Επειδή δεν δεχόμαστε να υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έναρξη των δηλώσεων μαθημάτων. 
  • Επειδή ο φοιτητικός σύλλογος ουδέποτε έδωσε την άδεια του για την διενέργεια οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας όπως αυτή της κατάληψη δημοσίου κτιρίου και τάσσεται ξεκάθαρα κατά αυτής. 
  • Επειδή καταδικάζουμε κάθε τέτοια πράξη που αντιβαίνει στο νόμο. 

Αιτούμαστε την άμεση εφαρμογή του νόμου, την απομάκρυνση των καταληψιών και την επιστροφή του κτιρίου της διοίκησης πίσω στους εργαζόμενους, προκειμένου να βρίσκεται στη διάθεση όλων των φοιτητών και να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα και να εξασφαλίσουν την πραγματική ελευθερία του Ιδρύματος, το οποίο δεν θα πρέπει να παραμένει έρμαιο μιας μειοψηφίας ταραχοποιών στοιχείων. 

Εμείς πρώτοι απ όλους οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσουμε επιτέλους για το Πανεπιστήμιο του αύριο. Εάν θέλουμε να ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους ή εάν θα αφήσουμε στο έλεος της αναρχίας και της οπισθοδρόμησης τους κόπους της γενιάς μας για ένα καλύτερο μέλλον". 

Η απάντηση του Συντονιστικού Κατάληψης στην ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Διανύοντας την 18η μέρα κατάληψης της Πρυτανείας ΔΠΘ, έρχεται στην δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μια ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, απαιτώντας την λήξη της κατάληψής μας, την άμεση εφαρμογή του Νόμου καθώς επίσης καλεί τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα.

Μία ανακοίνωση, αισχρή, γεμάτη με ανακρίβειες και ψευδείς ισχυρισμούς (πχ ως φοιτητές γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δήλωση μαθημάτων γίνεται αποκλειστικά από τις γραμματείες των σχολών). Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από μία παράταξη που εκπροσωπεί την ίδια την κυβέρνηση μέσα στα πανεπιστήμια! Θεωρήσαμε όμως, ότι λίγα λεπτά από την ζωή μας και τον αγώνα μας για να απαντήσουμε, δεν θα είναι τεράστια σπατάλη.

Ο λόγος που έχει καταληφθεί το κτίριο της Πρυτανείας του ΔΠΘ είναι για την έκφραση της εναντίωσης μας στον νόμο-έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Από την ανακοίνωση, το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι η συγκεκριμένη παράταξη στηρίζει άρρηκτα την εφαρμογή του νόμου.

Αυτό σημαίνει ότι θέλει πειθαρχικά, θέλει το ν+2, θέλει ξεκάθαρα την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου καθώς και την ένταξη της ΕΛ.ΑΣ στον χώρο του. Αυτό το πανεπιστημιακό παράρτημα της ΝΔ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην προάσπιση της πραγματικής ελευθερίας του ιδρύματος και αιτείται να μην αφεθούν στο έλεος της αναρχίας και της οπισθοδρόμησης, οι κόποι της γενιάς μας για ένα καλύτερο μέλλον. Θεωρούμε ότι αυτό, εκτός από αντιφατικό είναι και μία τεράστια κοροϊδία απέναντι στην φοιτητική κοινότητα.

Ταυτόχρονα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μιλάει για “μειοψηφία ανεύθυνων, που κρατάει αιχμάλωτο το ίδρυμα εις βάρος χιλιάδων φοιτητών”, ενώ όπως αποδείχθηκε από τις θέσεις που έλαβαν οι υπόλοιποι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης σχετικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, φαίνεται ξεκάθαρα ποιός αποτελεί μειοψηφία.

Καθώς ζούμε σε μία κοινωνία με τεράστιες ταξικές ανισότητες, η φοιτητική κοινότητα οφείλει- και θα το κάνει- να σταθεί απέναντι στον συγκεκριμένο νόμο που υπονομεύει όχι μόνο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αλλά και κάθε πτυχή της ζωής μας.

Τέλος, αν η παράταξη επιζητάει ένα καλύτερο μέλλον για την γενιά μας, την καλούμε να πλαισιώσει την κατάληψη μας, να σταθεί ανάχωμα στην υπονόμευση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, στην καταπάτηση των φοιτητικών και συλλήβδην ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς επίσης και να καταδικάσει την κρατική βία απέναντι στους αγωνιστές (όπως είδαμε στο ΑΠΘ αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα). Αυτός είναι ο αγώνας μας και είναι ΔΙΚΑΙΟΣ. Ο δικός σας;

Υ.Γ.:

Καμία ανακοίνωση δεν μας φοβίζει!

Δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση και κανένα Νόμο να παίζει με τις ζωές μας!

Είμαστε οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα.

Ούτε βήμα πίσω.

ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΝΤΟΥ»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr