Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΔΠΘ ζητά την άμεση λήξη της κατάληψης

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΔΠΘ ζητά την άμεση λήξη της κατάληψης

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε να καλέσει τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης (Πρυτανεία).

Ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους φοιτητές να βάλουν τέλος στην 8ήμερη κατάληψη της Πρυτανείας, εξέδωσε σήμερα το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος  Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, την τρίτη ημέρα της κατάληψης, μέχρι και σήμερα (3/3/2021) δεν έχει σημειωθεί καμία φθορά, ένταση ή βιαιοπραγία, ενώ διευκρινίζει ότι η κατάληψη, -η οποία βάση του εγγράφου που οι φοιτητές επέδωσαν, γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ψηφισθέντα για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ νόμο-, συνιστά ένα ακαδημαϊκό θέμα, το οποίο διαχειρίζεται η Πρυτανική Αρχή.

Και αυτά τη στιγμή που στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση φοιτητικοί σύλλογοι ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την προσπάθεια της αστυνομίας να κινηθεί εναντίον της κατάληψης. 

Η ανακοίνωση του ΔΠΘ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  στην αριθ. 86/9-3-2021 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλέσει τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης (Πρυτανεία), καθώς η συνεχιζόμενη για 8η μέρα κατάληψη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που οδηγούν στην αναστολή, ουσιαστικά, της λειτουργίας του σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και υπονομεύει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr