Φοιτητές Νομικής ΔΠΘ: Να πάρουν πίσω την εξαγγελία περί ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής

Φοιτητές Νομικής ΔΠΘ: Να πάρουν πίσω την εξαγγελία περί ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την εξαγγελία περί ίδρυσης τέταρτης Νομικής. Αυτός ήταν ο κοινός τόπος των δηλώσεων φοιτητών και φορέων της Ροδόπης που παρέστησαν και στήριξαν την ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας και την πορεία κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής με έδρα την Πάτρα.

Παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο σύλλογος φοιτητών Νομικής ΔΠΘ, ο οποίος επίσης ενωμένος αντιδρά στις μεθοδεύσεις.


Μεγάλη διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής. Από τις 13:00 συγκεκριμένα συγκεντρώνονταν στην πλατεία, ώστε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, δεκάδες πολίτες, διατρανώνοντας το αίτημα περί μη ίδρυσης τέταρτης Νομικής με έδρα την Πάτρα.

Θυμίζουμε πως όλα τα τμήματα του Δ.Π.Θ. κατόπιν σχετικής απόφασης συγκλήτου έχουν αναστείλει το εκπαιδευτικό τους έργο μέχρι και τις 12/12.

Φυσικά κλειστή παραμένει και η Νομική Κομοτηνής που πρωτοστατεί στις αντιδράσεις. Πρώτος στις αντιδράσεις και ο δραστήριος δικηγορικός σύλλογος Ροδόπης, με τους δικηγόρους της εφετειακής περιφέρειας μέχρι και χθες να απέχουν από το έργο τους.

Αυτοδιοικητικοί όπως ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού και η επικεφαλής της πόλη-τικής ανατροπής Ελένη Λαφτσή έχουν γραπτώς εναντιωθεί στην ίδρυση τεταρτης νομικής, μεταξύ άλλων. Κοινοβουλευτική ερώτηση έχει καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ενώ κατά της αναγκαιότητας ίδρυσης τέταρτης Νομικής φαίνονται πως είναι και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ. 

Δυναμική είναι και η κινητοποίηση του συλλόγου φοιτητών Νομικής Κομοτηνής που ενωτικά εναντιώνεται στις εξελίξεις. Ήταν άλλωστε πρωτοβουλία των φοιτητών η μεγάλη σημερινή κινητοποίηση, στην οποία παρευρίσκονται δεκάδες φοιτητές, καθηγητές, δικηγόροι, δικαστικοί, αυτοδιοικητικοί και πολίτες. Όσοι δεν βρίσκονται στο σημείο διεκδικώντας για την Θράκη συλλογικά, θα κριθούν για την στάση τους.

Δείτε αποσπάσματα των δηλώσεων του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, των υποψηφίων δημάρχων Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και Αντώνη Γραβάνη, του βουλευτή Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ, του πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ Τάκη Χαρίτου, του κοσμήτορα Νομικής ΔΠΘ Χρήστου Μαστροκώστα, της προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Ιωάννας Χατζηαντωνίου, του υποψηφίου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κώστα Σιμιτζή, της προέδρου του φοιτητικού συλλόγου Αφροδίτης Αρνογγιανάκη, του αντιπροέδρου του φοιτητικού συλλόγου Λάμπρου Παρούτσα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

βίντεο "Χρόνος"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr