Η Νομική Κομοτηνής αναστέλλει τη λειτουργία της ως αντίδραση στην Ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής!

Η Νομική Κομοτηνής αναστέλλει τη λειτουργία της ως αντίδραση στην Ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής!

Ηχηρή είναι η αντίδραση της Νομικής Κομοτηνής, όπως αυτή αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση της σχολής που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Με αναστολή εκπαιδευτικού έργου αντιδρούν καθηγητές, φοιτητές, μαζί τους και η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής κι ευρύτερα της Θράκης, στην διαφαινόμενη ίδρυση τέταρτης Νομικής σχολής με έδρα της Πάτρα, όπως αυτή εξαγγέλθηκε πριν μερικά εικοσιτετράωρα.


Η αναστολή του εκπαιδευτικού έργου ισχύει από αύριο μέχρι και τις 12/12 κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Θυμίζουμε πως οι δικηγόροι της εφετειακής περιφέρειας Θράκης από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή έχουν αποφασίσει αποχή. Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έχει αιτηθεί η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού. Σε σιγή ιχθύος τελεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Ψήφισμα κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής έχουν εκδώσει οι φοιτητές Νομικής ΔΠΘ.

Κοινοβουλευτική ερώτηση σύμφωνα με την εφημ. "Χρόνος" έχει καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. Κατά της ίδρυσης δήλωσαν πως είναι σε χθεσινή συνάντηση οι τοπικοί βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ. 

Παράσταση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 13:00μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr