Αυτό είναι το νέο κτίριο που θα υψωθεί στο ΔΠΘ (ΕΙΚΟΝΑ)

Αυτό είναι το νέο κτίριο που θα υψωθεί στο ΔΠΘ

Τέσσερα αμφιθέατρα, 24 αίθουσες διδασκαλίας και 18 εργαστήρια περιλαμβάνει το νέο κτίριο του ΔΠΘ- 38 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός, σε τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Νέο «σπίτι» για τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών 


Την προσδοκία ότι σε τρία χρόνια οι «διάσπαρτες» σχολές του ΔΠΘ θα μπουν στην καινούρια τους στέγη στην πανεπιστημιούπολη, δημιουργεί η δημοσίευση του έργου της κατασκευής των νέων Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το κόστος να ανέρχεται σε 38.808.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 31.296.774,19 ευρώ). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου και η αποσφράγιση στις 19 Μαρτίου.

Η διάρκεια του έργου είναι 1.095 μέρες (περίπου 3 χρόνια) κάτι που σημαίνει ότι αν όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης και επικύρωσης κυλήσουν ομαλά, ώστε το έργο να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους, θα ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του 2022.

Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβασης, μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1», στο πλαίσιο έργου του ΠΔΕ. 

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους.

Στο κτίριο προβλέπεται να στεγασθούν Αμφιθέατρα (2x200 θέσεων και 2x140 θέσεων), Κεντρική Βιβλιοθήκη, Μουσείο, 24 Αίθουσες διδασκαλίας, 18 Εργαστήρια, Γραφεία Γραμματειών, Κοσμητόρων, Προέδρων Τμημάτων, Μελών ΔΕΠ, Διοικητικών, Κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι.

Επίσης στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, εσωτερικής οδοποιίας, χώρων στάθμευσης, πλακοστρωμένων επιπέδων, εργασιών πρασίνου και Η/Μ εξωτερικών δικτύων (ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων, ηλεκτρικών κλπ).

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ανέρχεται σε 23.906 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 61,4 στρέμματα, ενώ θα εγκατασταθεί στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, στην έκταση δίπλα από τη Νομική Σχολή.

Πηγή: Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης - Παρατηρητής Της Θράκης

Πρώτο ανάμεσα στα Πανεπιστήμια της χώρας με κριτήριο την Αριστεία το ΔΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr