Φοιτήτρια του ΔΠΘ ζητά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Φοιτήτρια του ΔΠΘ ζητά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη φέρεται να προκάλεσε αναφορά φοιτήτριας του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ με θέμα την δυνατότητα πρακτικής της άσκησης στο τόπο διαμονής της, στη Θεσσαλονίκη, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Το θέμα υπάρχει από την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, και φαίνεται να συνδέεται και με την γενικότερη δυστοκία που υπήρξε με το θέμα της πρακτικής άσκησης στον τομέα των Κοινωνικών Λειτουργών την προηγούμενη Ακαδημαϊκή χρονιά. 


Την παρέμβαση γνωστοποίησε η ίδια η φοιτήτρια. Η εφημερίδα "Παρατηρητής της Θράκης" ήρθε σε επαφή για το θέμα με τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Νικόλαο Πολύζο, ο οποίος τόνισε ότι ακόμα δεν του έχει γνωστοποιηθεί η παρέμβαση, η οποία μπορεί να πάρει μερικές μέρες.

Όσο για την φοιτήτρια, ο κ. Πολύζος δήλωσε πως πριν από μερικές μέρες της κοινοποίησαν απόφαση του τμήματος που της ζητά να ολοκληρώσει τα μαθήματα που απομένουν αυτό το εξάμηνο, και το εαρινό εξάμηνο θα τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη φάση της πρακτικής της άσκησης, και να κάνει του χρόνου τέτοια εποχή την δεύτερη άσκηση ώστε να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2018.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr