Εθελοντικός έλεγχος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΓΠΑ για την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Εθελοντικός έλεγχος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΓΠΑ ως προς την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Εθελοντικός έλεγχος της πανεπιστημιακής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως προς την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προϊσταμένου Τμήματος Συντονισμού, Ετοιμότητας και Απόκρισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Δρ. Δημητρίου Ηλιόπουλου και συνεργατών του με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Κίντζιο.


Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του ΓΠΑ, αποφασίστηκε η συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον ΕΟΔΥ με στόχο τον εθελοντικό έλεγχο της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΓΠΑ ως προς την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας στον γενικό πληθυσμό θα βοηθήσουν σημαντικά τόσο την βελτίωση της επιδημιολογικής εξέλιξης του ιού όσο και την πιθανή ανάπτυξη ανοσίας σε αυτόν. Ο εθελοντικός αυτός έλεγχος θα περιλαμβάνει τη λήψη δειγμάτων αίματος από εξειδικευμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου του ΓΠΑ και θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση κατά τη διάρκεια ενός διημέρου μέσα στο επόμενο διάστημα.  Τονίζεται ότι η διαδικασία παραλαβής και ανάλυσης (στα κεντρικά εργαστήρια του ΕΟΔΥ) των δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί υπό πλήρεις συνθήκες ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr