InnovInAgri: Με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ

InnovInAgri: Με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2019 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».

Την εκδήλωση προλόγισαν o κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και  ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι ομάδες που διαγωνίζονταν παρουσίασαν 9 ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους. Την ανάδειξη των νικητριών ομάδων πραγματοποίησε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζονταν από τον κ. Σ. Αρσένη, Συντονιστή τουNBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, την κ. Λ. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, την κ. Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και τον κ. Ε. Χλουβεράκη, Μέλος- π. Πρόεδρος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), όπου όλοι αναφέρθηκαν στην υψηλή ποιότητα των επιχειρηματικών σχεδίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων οι ομάδες που διαγωνίστηκαν δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από συμβούλους και μέντορες. Οι σύμβουλοι ήταν μέλη ΔΕΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχαν την τεχνογνωσία να υποστηρίξουν τις ομάδες ως προς τεχνικό μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου, την διαδικασία παραγωγής του προϊόντος κλπ. Ενώ οι μέντορες ήταν στελέχη επιχειρήσεων που ανέλαβαν να συμβουλεύουν τις ομάδες στα θέματα marketing και στη χρηματοοικονομική ανάλυση και ταυτόχρονα να μεταφέρουν στις ομάδες την τρέχουσα τεχνογνωσία της αγοράς. Στελέχη από τις επιχειρήσεις/εταιρείες/φορείς Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Apivita, Λάβδας Α.Ε., θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, Κ.Ε.Μ.Ε.Λ.,  COMPO ΕΛΛΑΣ, Accenture και το Χρηματιστήριο Αθηνών στήριξαν τις ομάδες του Διαγωνισμού. 

Η κατάταξη των νικητριών ομάδων ήταν η εξής: 

  • Την 1η θέση έλαβε η ομάδα της ΦΑΡΜΑ ΕΝΤΟΜΩΝ,
  • Την 2η θέση έλαβε η ομάδα της ΕΡΩ(Ν)ΤΑΣ, και
  • Την 3η θέση έλαβε η ομάδα της  oilway

Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος. Την απονομή στις 3 νικήτριες ομάδες πραγματοποίησε ο κ. Θ. Μητράκος, Υποδιοικητής της τράπεζας της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Εθνική Τράπεζα και το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν για 2η συνεχή χρονιά χορηγοί μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους. 

Πριν από την εκδήλωση ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπ. Κίντζιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρύτανη κ. Στ. Ζωγραφάκη και τον Αντιπρύτανη κ. Ι. Χατζηπαυλίδη, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη και τις ομάδες του 2ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ πραγματοποίησαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ανανεώνοντας το ραντεβού για την τελετή βράβευσης του 3ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ την επόμενη χρονιά, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνημμένο θα βρείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Τα επιχειρηματικά σχέδια που διαγωνίστηκαν αξιοποίησαν ποικιλία αντικειμένων στα οποία πραγματοποιείται υψηλού επιπέδου καινοτόμος έρευνα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε σύντομες περιγραφές από τις έξι ομάδες που διαγωνίστηκαν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr