Κατάληψη από φοιτητές στο ΑΠΘ

Κατάληψη από φοιτητές στο ΑΠΘ

Κατάληψη σε χώρο του Πολυτεχνείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έκαναν σήμερα φοιτητές του Ιδρύματος, που δήλωσαν με άνεση στους εκπροσώπους του Ιδρύματος ότι «το χρειάζονταν για τις εκδηλώσεις τους».

Όμηροι της κατάστασης αυτής, καθώς πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση κατάληψης δημόσιου κτηρίου, είναι η διοίκηση της Σχολής αλλά και οι φοιτητές του. Με το δεδομένο μάλιστα ότι πέρυσι το καλοκαίρι ολόκληρο το Ίδρυμα παρέλυσε μετά την κατάληψη κτηρίων του από ομάδες αναρχικών που τους χρησιμοποίησαν για πανευρωπαϊκή συνάντηση, εύλογη είναι η ανησυχία των τελευταίων ωρών στην περιοχή της πανεπιστημιο'υπολης της Συμπρωτεύουσας.


«Τα συναισθήματα μου είναι θλίψη και απογοήτευση» δηλώνει σχετικά ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολης του ΑΠΘ κ. Κώστας Κατσάμπαλος στα "Παραπολιτικά", που έφυγε σήμερα απο το γραφείο του έχοντας μια ακόμη εικόνα στην πανεπιστημιακή του ζωή απο κομμένα λουκέτα, σιδεριές, νέους που κάνουν εύκολα χρήση βίας.

Οι νεαροί (που όπως φαίνεται είναι όλοι φοιτητές του Ιδρύματος) κατέλαβαν σήμερα το πρωί χώρο μέσα στο Πολυτεχνείο, το οποίο ανηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων του, πιθανόυτατα για να το κάνουν στέκι για τις δραστηριότητες τους.

«Αυτά τα πράγματα μάλλον θα διορθωθούν όταν καταρρεύσει ολόκληρη η Ελλάδα» έλεγε απογοητευμένος καθηγητής του Ιδρύματος, που μίλησε στα Παραπολιτικά. «Δεν μπορείς να καταλάβεις πως είναι το συναίσθημα του να καταλαμβάνουν ένα χώρο που σχεδόν αποτελεί το σπιτι σου, αν δεν το ζήσεις» συνέχιζε.

Οι αρμόδιοι έχουν όλοι ενημερωθεί απο τη διοίκηση της Σχολής και οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος τηρούν στάση αναμονής.

Περισσότερα φοιτητικά νέα που αφορούν το ΑΠΘ στην κατηγορία «Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr