Το campus του ΑΠΘ μετατρέπεται σε κατασκήνωση

Το campus του ΑΠΘ μετατρέπεται σε κατασκήνωση

Στο campus του Αριστοτελείου καταφθάνουν ήδη οι πρώτοι κατασκηνωτές. Μάλιστα λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ σύμφωνα με το Εθνος, εμφανίστηκαν μεγάλα φορτηγά προκειμένου να ξεφορτώσουν ογκώδεις κατασκευές. Κάποιες σχολές παρέμειναν σήμερα, προληπτικά, κλειστές ενώ οι πρυτανικές αρχές απευθύνουν νέα έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μιλώντας  στον ρ/σ  «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Λαόπουλος, επανέλαβε την αντικειμενική αδυναμία των πανεπιστημιακών αρχών να διαχειριστούν την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις του «No border camp» στο campus του Αριστοτελείου.


Εδωσε μάλιστα μια πρώτη εικόνα των δραστηριοτήτων που σχεδιάζουν οι κατασκηνωτές:

«Χθες βράδυ κατέφθασαν ήδη οι πρώτοι 50 για να προετοιμάσουν το έδαφος. Πληροφορήθηκα ότι μετέφεραν τέσσερα μεγάλα καζάνια για να μαγειρεύουν. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου να γίνονται τέτοια πράγματα».

Ο κ. Λαόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που θα επικρατήσει καθώς, όπως είπε, αναμένονται περισσότεροι από 1000 άνθρωποι σε έναν χώρο χωρίς υποδομές για την υγιεινή τους.

Εξέφρασε επίσης την αγωνία του για καταστροφές και κλοπές που μπορεί να γίνουν από τρίτα άτομα που θα παρεισφρήσουν αλλά και για την καταστροφή που θα υποστούν τα πάρκα του πανεπιστημίου από την ίδια την κατασκήνωση.

«Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην πλειονότητά τους από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιούν πορείες και διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ συναυλίες και εκδηλώσεις στους χώρους του πανεπιστημίου», ανέφερε.

Επανέλαβε δε την ανάγκη να δοθεί μία λύση, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι Αρχές έχουν ενημερωθεί εδώ και μέρες.

Την ανακοίνωση του ΑΠΘ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr