Φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι σε Κέντρα Υγείας

Φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι σε Κέντρα Υγείας

«Που θα περάσεις το φετινό καλοκαίρι; Στο Κέντρο Υγείας!». Αυτή είναι η όχι και τόσο αναμενόμενη απάντηση που δίνουν πολλοί φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ, οι οποίοι επιλέγουν να στελεχώσουν εθελοντικά τα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) που αντιμετωπίζουν, λόγω κρίσης, σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, και να συνδράμουν στο απαιτητικό έργο των ιατρών στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) με έδρα του ΑΠΘ, παραμένοντας πιστό τόσο στην εκπαιδευτική του αποστολή για κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής όσο και στις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζει το ήδη επιτυχημένο επί σειρά ετών πρόγραμμα Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2016 -«Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος». Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανταποκριθεί στο μεγάλο ενδιαφέρον των φοιτητών, πρόσθεσε φέτος νέα Κ.Υ. και αύξησε τη διάρκεια του προγράμματος: 7 Κέντρα Υγείας, 7 εβδομάδες, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες, περισσότερες από 5000 ώρες εθελοντικής προσφοράς.


Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ που βρίσκονται στα μεγαλύτερα έτη των σπουδών τους, έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με περιστατικά που θα κληθούν αργότερα να αντιμετωπίσουν ως μελλοντικοί ιατροί, να έρθουν σε επαφή με την καθημερινή κλινική πράξη σε έναν χώρο διαφορετικό από την πανεπιστημιακή κλινική και να βελτιώσουν τις κλινικές δεξιότητές τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου και στο διάστημα αυτό οι φοιτητές θα υποστηρίξουν τα παρακάτω Κ.Υ.:

Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, Κέντρο Υγειάς Κασσανδρείας, Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, Κέντρο Υγείας Μουδανιών, Κέντρο Υγείας Ασπροβάλτας, Κέντρο Υγείας Αριδαίας.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Είσαι Φοιτητής στο ΑΠΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΑΠΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr