Μετακομίζει το τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Δείτε που και πότε!

Οριστική θεωρείται η μετεγκατάσταση του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από το νεοκλασικό κτήριο επί της Εγνατίας 46, όπου στεγάζεται τα τελευταία χρόνια.

Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους, στην οποία δεν έχουν καταβληθεί για περισσότερα από 2,5 χρόνια μισθώματα ύψους 25.000 ευρώ το μήνα. Η Μονή έχει καταθέσει αγωγή κατά του τμήματος, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί υπέρ της μέσα στον Απρίλιο.

Οι αρμόδιες πρυτανικές αρχές βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση του νέου χώρου που θα στεγάσει το τμήμα, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Ως ιδανικότερη λύση, τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και για την εγγύτητά του στο πανεπιστημιακό campus, κρίνεται κτήριο εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ήδη στεγάζονται ορισμένα εργαστήρια του τμήματος. Εκτός από τη στέγαση του τμήματος Δημοσιογραφίας σε νέο χώρο, θα γίνει μια νέα διαρρύθμιση στο κτήριο εντός του campus και συγκεκριμένα θα ενοποιηθούν σε ένα χώρο οι βιβλιοθήκες των τμημάτων Δημοσιογραφίας, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ θα μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας χώροι που έχουν σήμερα διαφορετική χρήση.


Πάντως, η Πρυτανεία σημειώνει πως το τμήμα δεν θα μείνει σε καμία περίπτωση άστεγο, και πως η διαδικασία μετεγκατάστασης θα λάβει χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους και πριν την έναρξη του νέου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr