Ποιος ανέλαβε καθήκοντα πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!

Τα καθήκοντα του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέλαβε και τυπικά ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Στις 16 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση διορισμού του κ.Μήτκα, από το Συμβούλιο Ιδρύματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο προηγουμένως επικύρωσε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 13ης Ιανουαρίου 2015, για την ανάδειξη πρύτανη στο ΑΠΘ.

Ο διορισμός του πρύτανη του ΑΠΘ, με πλήρη θητεία από τις 16-1-2015, διαπιστώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στην απερχόμενη κυβέρνηση, Αθανάσιο Κυριαζή, με απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.


Αύριο, στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ, με μοναδικό θέμα τον ορισμό των αναπληρωτών πρύτανη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Μήτκας γνωστοποίησε, ότι η πρότασή του στο Συμβούλιο Ιδρύματος είναι να παραμείνουν αναπληρωτές του οι νυν αντιπρυτάνεις, ενώ τη θέση αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων (από την οποία είχε παραιτηθεί ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Ιωάννης Τζιφόπουλος), προτείνει να αναλάβει η πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου.

Η καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα προτείνεται να παραμείνει αντιπρύτανης Ανθρώπινων Πόρων και αντίστοιχα ο αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Νικόλαος Βαρσακέλης ως αντιπρύτανης Οικονομικών, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος (και μέχρι πρότινος προσωρινά ασκών τα καθήκοντα πρύτανη) ως αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, ενώ η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Δέσποινα Κλαβανίδου, ως αντιπρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr