ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στην πορεία κατά της εκκένωσης του ΑΠΘ

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι που διαμαρτύρονται για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Η πορεία, όπως φαίνεται άλλωστε και στις εικόνες του GRtimes ήταν πολυπληθής.


Μετά τη λήξη της πορείας ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες προς τις δυνάμεις της αστυνομίας στην οδό Εγνατία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Η ένταση στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και άτομα που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση του ΑΠΘ δημιουργήθηκε όταν οι τελευταίοι θέλησαν να κινηθούν προς το Πανεπιστήμιο αλλά βρέθηκαν μπροστά σε φραγμό της αστυνομίας στο ύψος της Καμάρας.

Yπενθυμίζεται οτι το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Aστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ που είχε ως αποτέλεσμα συνολικά 33 άτομα και συγκεκριμένα 26 άνδρες και 7 γυναίκες να προσαχθούν

Οι 19 εξ αυτών δήλωσαν πως είναι φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 φέρεται πως είναι «εξωπανεπιστημιακοί».

Δείτε παρακάτω εικόνες, βίντεο αλλά και LIVE εικόνα:

Βίντεο από την πορεία διαμαρτυρίας:

Εικόνες από την πορεία

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης σήμερα νίκησαν! Έσπασαν την καταστολή στην πράξη.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής της κυβέρνησης απέτυχε! 

Οι φοιτητές μαζί με το λαό της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα ένα  μεγαλειώδες συλλαλητήριο μέσα σε λίγες ώρες! Όλη η πόλη ήταν στο πόδι !Αποτέλεσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα: ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης μόνο δυναμώνουν το πείσμα, την οργή και την αγανάκτηση απέναντι στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι σε ένα σύστημα που γεννά μόνο νέα προβλήματα και αδιέξοδα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης και της αστυνομίας να διαλύσει την πορεία των φοιτητών έπεσε επίσης στο κενό.

Οι φοιτητές με ψηλά το κεφάλι θα συνεχίσουν για να μην εφαρμοσθεί ο νέος νόμος έκτρωμα της κυβέρνησης και για να παρθούν τώρα όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές! Θα ενώσουν τον αγώνα τους με τους γονείς τους με τους εργαζόμενους για τις σπουδές τους, για τη ζωή τους.

Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και θα νικήσει!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr