Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ΑΠΘ -Μεταμεσονύχτια συνέλευση (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ΑΠΘ -Μεταμεσονύχτια συνέλευση (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

00:56Ανακοίνωση κατειλημμένης Πρυτανείας ΑΠΘ


00:15Νέο κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, Τρίτη 9 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, απευθύνουν οι φοιτητές.

00:06: Μεταμεσονύχτια συνέλευση 400 ατόμων πραγματοποιείται αυτή την ώρα όπου όπως αναφέρουν συζητούν πως θα περιφρουρήσουν την κατειλημμένη Πρυτανεία.

23:39Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην Εθνικής Αμύνης (απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή) όταν περίπου 100 φοιτητές και φοιτήτριες έσπασαν την απαγόρευση και πήγαν στην Πρυτανεία με πορεία. 

Στην Πρυτανεία ΑΠΘ πριν από λίγα λεπτά εκατοντάδες φοιτητές πανηγυρίζουν όπως αναφέρουν "στη νίκη τους ενάντια στην καταστολή".

23:09"Τεράστιο χτύπημα στην καταστολή από τους φοιτητές του ΑΠΘ. Η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Πρυτανείας φαίνεται να ακυρώνεται καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρονται από το σημείο" αναφέρουν οι καταληψίες φοιτητές με ανάρτησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε στην επιχείρηση εκκένωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως αρχικά είχε φανεί πως θα γίνει.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο οι φοιτητές που βρίσκονται εντός του Πανεπιστημίου χειροκροτούν για το γεγονός της απομάκρυνσης της αστυνομίας.

Ανοιχτή επιστολή-έκκληση καθηγητών για να μη γίνει αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης: "Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας! Η καταστολή αποτελεί βασικό συστατικό στην πολιτική τους που εκτός από τσακισμένα δικαιώματα τσακίζει και κεφάλια όταν αυτά βρίσκουν την φωνή τους και δυναμώνουν τον αγώνα τους. Ακόμη μια φορά, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο δεν θα το πετύχουν. Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική τους η απάντηση μας Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ."

22:56Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Γιάννης Αμανατίδης, καθώς επίσης ο νέος συντονιστής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, Κ.Αμπατζας, βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η οποία τελεί υπό κατάληψη.

Η πρώτη μάλιστα στις δηλώσεις της τόνισε χαρακτηριστικά: “Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Μετά το χθεσινό περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε να έχει περικυκλώσει το ΑΠΘ με πολλές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες πιθανότατα θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν την κατάληψη. Ζητήσαμε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος, να υπάρξει διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους ακαδημαϊκούς με τους φοιτητές. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει τόπος ειρήνης και γνώσης. Σε καμία περίπτωση βίας”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Κ. Νοτοπούλου:

22:55: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ και περίπου μια ώρα γύρω από την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Η αστυνομία επιβεβαιώνει το γεγονός μιλώντας για αστυνόμευση της περιοχής. Όπως αναφέρουν πληροφορίες επίκειται επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Δημοσιογράφοι, καθηγητές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο σημείο ενώ μέσα στην πρυτανεία βρίσκονται περίπου 200 άτομα.

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 
22:40:

Αστυνομική παρουσία παρατηρείται αυτήν την ώρα γύρω από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε από την Εγνατία οδό αλλά ούτε και από τα γύρω στενά.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί κρατούν στάση αναμονής, δεν αποκλείεται όμως να ζητήσουν την εκκένωση της κατάληψης στο κτήριο της Πρυτανείας που είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως τα άτομα φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου.

Το grtimes αναφέρει ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη δήλωση του  μετά τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη ο Υπουργός τόνισε μιλώντας για τα όσα γίνονται εντός του ΑΠΘ και την κατάληψη που συνεχίζεται για 15η ημέρα ότι όσοι παρεμποδίζουν την λειτουργία του δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα, τονίζοντας ότι «οι πολίτες πληρώνουν για σπουδές κι όχι επαναστατικές ασκήσεις».

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση!
Μείνετε Συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr