Οι φοιτητές του ΑΠΘ έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης μαθημάτων στο πλαίσιο της συμμαχίας Πανεπιστημίων "EPICUR"

Οι φοιτητές του ΑΠΘ έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης μαθημάτων στο πλαίσιο της συμμαχίας Πανεπιστημίων EPICUR

Μαθήματα που προσφέρονται στις θεματικές ενότητες «European identities» και «Natural & Societal Sustainability» έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φοιτητές/φοιτήτριες του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EPICUR, στην οποία συμμετέχει το Αριστοτέλειο.

Τα μαθήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές/φοιτήτριες του ΑΠΘ  σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις βιώσιμες πόλεις, τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, καθώς και το μεταναστευτικό.


Αναλυτική περιγραφή των μαθημάτων και δήλωση συμμετοχής υπάρχουν στον σύνδεσμο https://epicur.education/course-catalogue/

Η συμμαχία «EPICUR» δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2019. Εκτός από το Αριστοτέλειο, στη συμμαχία συμμετέχουν ακόμη επτά κορυφαία Πανεπιστήμια από πέντε χώρες της Ευρώπης: University of Strasbourg (Γαλλία)-επικεφαλής, Adam-Mickiewicz University (Πολωνία), University of Amsterdam (Ολλανδία), University of Freiburg (Γερμανία), University of Haute-Alsace (Γαλλία), Karlsruhe Institute of Technology (Γερμανία) και University of Natural Resources and Life Sciences (Αυστρία).

Η συμμαχία έχει ως στόχο να υπηρετήσει την καινοτόμο πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του θεσμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr