Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας πτυχιούχων Ιατρικής

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας πτυχιούχων Ιατρικής

Για μεροληπτική και άδικη συμπεριφορά καταγγέλουν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) οι απόφοιτοι ιατρικής του ΑΠΘ, απευθύνοντας ανοιχτή επιστολή στην οποία κάνουν λόγο για παρατυπίες ως προς την παροχή του απαιτούμενη πρωτοκόλλου για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι επισημαίνουν ότι κατά παράβαση των όσων ο ίδιος ο ΠΙΣ είχε ανακοινώσει, φαίνεται να πραγματοποιήθηκε χορήγηση πρωτοκόλλου σε αποφοίτους, 10 ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία και χωρίς αυτή να λαμβάνει μαζικό χαρακτήρα και να απευθύνεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους.


Η επιστολή επισημαίνει ότι η εν λόγω συμπεριφορά «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ισονομίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας», δεδομένου μάλιστα ότι ο σύλλογος είχε αποφασίσει ότι η λήψη πρωτοκόλλων θα πραγματοποιηθεί μαζικά προς όλους, σε ημερομηνία που ο ίδιος είχε ορίσει και ανακοινώσει.

«Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη και αλγεινή εντύπωση που ο ίδιος ο ΠΙΣ παραβιάζει τις δικές του αποφάσεις/επιλογές οι οποίες διασφάλιζαν, αρχικά, μία αντικειμενικότητα», αναφέρεται στην επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Εμείς οι Απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ βρεθήκαμε στην ανάγκη να απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα, να ενημερώσουμε και να ζητήσουμε να «διορθωθεί» η παρατυπία και η άδικη – έως μεροληπτική – αντιμετώπισή μας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ είχε γνωστοποιήσει στην ανακοίνωσή του «Ενημέρωση για τις Άδειες Ασκήσεως Επαγγέλματος» στις 28/07/2020 ότι «… όσοι πτυχιούχοι υποβάλλουν αίτηση για λήψη Βεβαίωσης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος από τις 5 Αυγούστου 2020, θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση υποβολής αίτησης στην οποία θα αναγράφεται ο Αριθμός Πρωτοκόλλου, μαζικά την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 μετά τις 15:00, προκειμένου να την καταθέσουν στις αντίστοιχες Περιφέρειες για να μπουν στη σειρά αναμονής για ειδικότητα.»

Όμως, αντίθετα με κάθε λογική δικαιοσύνης και συνέπειας διαπιστώσαμε ότι ο ίδιος ο ΠΙΣ χορήγησε τις «σχετικές Βεβαιώσεις…» σε ορισμένους συμφοιτητές μας, αποφοίτους, ήδη από χθες (!) 05/08/2020 και σήμερα (!) 06/08/2020. Αυτό, θεωρούμε πως αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ισονομίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας. Εξάλλου, μάς προκαλεί μεγάλη έκπληξη και αλγεινή εντύπωση που ο ίδιος ο ΠΙΣ παραβιάζει τις δικές του αποφάσεις/επιλογές οι οποίες διασφάλιζαν, αρχικά, μία αντικειμενικότητα.

Επειδή δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε την επαγγελματική μας ζωή ως Ιατροί με μια τέτοια αρνητική εμπειρία, κατάφωρα αλλοτριωμένη, ζητάμε ο ΠΙΣ να επανορθώσει την αδικία και να ανακοινώσει άμεσα και ξεκάθαρα ότι:

α) ισχύει η ανακοίνωσή του [«Ενημέρωση για τις Άδειες Ασκήσεως Επαγγέλματος» στις 28/07/2020] και πως θα τηρηθούν οι εξαγγελθείσες ημερομηνίες
και
β) να ακυρώσει όσες αιτήσεις έγιναν δεκτές και πήραν σειρά προτεραιότητας (!) για αναμονή Ειδικότητας στις Υ.ΠΕ. της χώρας ήδη από χθες (05/08/2020) και σήμερα (06/08/2020), με ημερομηνία Βεβαίωσης Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος απο 05/08/2020 και έπειτα.

Εμείς οι Απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής και αυριανοί γιατροί, που θα δώσουμε με επίγνωση τον όρκο του Ιπποκράτη, παρακαλούμε να μην υιοθετηθούν τέτοιες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε συλλόγους με πανελλήνια εμβέλεια».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr