ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην συνεδρίαση της Συγκλήτου -Αντιδρούν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην συνεδρίαση της Συγκλήτου -Αντιδρούν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο του ΑΠΘ πραγματοποίησε, νωρίτερα την Τρίτη, ομάδα ατόμων που διαμαρτυρόταν για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων εν μέσω πανδημίας.

Περίπου 15 άτομα μπήκαν σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο κτίριο της Πρυτανείας


Οι φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση και ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της εξ αποστάσεως εξέτασης και υπέρ της δια ζώσης εξεταστικής.

Όπως αναφέρει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα»: 

"Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται διαδικασία Συγκλήτου στον 7ο όροφο του κτιρίου διοίκησης. Όλο το κτίριο διοίκησης είναι κλειδωμένο και φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα στο κτίριο. Η πρυτανεία επιλέγει να αποκλείσει με αυτό τον τρόπο τους φοιτητικούς συλλόγους από το να παρευρεθούν εντός της συγκλήτου και να καταθέσουν τα αιτήματα τους για δια ζώσης εξεταστική και ανθρώπινους όρους εξέτασης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ βρίσκονται εντός και εκτός του κτιρίου και απαιτούν να συναντήσουν τον πρύτανη.

Διεκδικούμε ανοιχτές διαδικασίες συγκλήτου για τους φοιτητικούς συλλόγους.

Η Πρυτανεία αρνείται να ανοίξει τα λουκέτα, κρατά αποκλεισμένους τους φοιτητές εντός του κτιρίου. Έδωσε εντολές να κατεβούν τα ρολά του ισογείου την ώρα που βρίσκονταν φοιτητές από κάτω με κίνδυνο να χτυπήσουμε τα κεφάλια μας. Απαιτούμε να εμφανιστεί ο πρύτανης και να ακούσει τα αιτήματα των φοιτητών συλλόγων".

ΦΩΤΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr