ΑΠΘ: Οι εξετάσεις δεν θα γίνουν δια ζώσης

ΑΠΘ: Οι εξετάσεις δεν θα γίνουν δια ζώσης

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: "Το στοίχημα να μη χαθεί το εξάμηνο κερδήθηκε με τη συνδρομή όλων των συναδέλφων ακαδημαϊκών και όλων των υπολοίπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας" δήλωσε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ο Πρύτανης επεσήμανε πως πρώτα απ όλα από το "Μένουμε Σπίτι" πάμε στο "Μένουμε Ασφαλείς" που είναι ο επόμενος Εθνικό στόχος για να μπορέσουμε να μεταβούμε έτσι σε μια ομαλή κανονικότητα.


Το "Μένουμε Ασφαλείς" πρέπει να γίνει πράξη και στα Πανεπιστήμια.

Επομένως, τα Πανεπιστήμια ανοίγουν στις 25 Μαΐου μόνο για όσους φοιτητές οφείλουν την παρουσία τους είτε σε εργαστήρια είτε σε κλινικές. Δεν θα γίνουν από αμφιθεάτρου παραδώσεις καθώς τα θεωρητικά μαθήματα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν μέσα από την ήδη υπάρχουσα διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τόνισε ο Πρύτανης.

Και πρόσθεσε πως τα Τμήματα που δεν έχουν εργαστήρια, κλινικές και είναι καθαρά θεωρητικές σχολές, μόλις ολοκληρώσουν την θεωρητική διαδικασία μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν τις εξετάσεις τους.

Οι εξετάσεις θα γίνουν με όποιον τρόπο επιλέξει το κάθε Πανεπιστήμιο, όχι δια ζώσης, αλλά μέσα εξ αποστάσεως διαδικασίες εξέτασης των φοιτητών τις οποίες ήδη επεξεργαζόμαστε υπογράμμισε ο πρύτανης και κατέληξε λέγοντας πως οι παραπάνω τρόποι εξέτασης-αξιολόγησης των φοιτητών θα κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας όπως και στην ΕΘΑΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Τρίτη, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος θα έχουν πάρει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την διαδικασία εξέτασης-αξιολόγησης των φοιτητών για την περίοδο του Εαρινού Εξαμήνου.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr