Πρύτανης Πανεπιστημίου: Σχέδιο για διπλές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο αν δεν γίνουν Ιούνιο-Ιούλιο

Πρύτανης Πανεπιστημίου: Σχέδιο για διπλές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο αν δεν γίνουν Ιούνιο-Ιούλιο

Στη λύση της πραγματοποίησης μόνο των εργαστηριακών μαθημάτων κατατείνουν και οι πανεπιστημιακοί, αναφέροντας ότι μπορεί να γίνουν ακόμη και εξετάσεις ηλεκτρονικά, όπως στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στην «Καθημερινή» ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νίκος Παπαϊωάννου, τόνισε ότι στο ίδρυμά του, σε συνεργασία με τους κοσμήτορες σχολών και τους προέδρους των τμημάτων, έχουν προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, περιμένοντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.


Βεβαίως, σύμφωνα με τον ίδιο εάν οι εξετάσεις δεν γίνουν τον Ιούνιο-Ιούλιο, μπορεί να πραγματοποιηθεί διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβριο. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα άλλωστε αντιμετωπίζουν οι τελειόφοιτοι, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Ομως, πρέπει να επισημάνω ότι πολλά ΑΕΙ σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν αναστείλει τις μεταπτυχιακές σπουδές του επόμενου έτους», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. 

Συντονιστείτε την Τρίτη στα «Φοιτητικά Νέα» για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εξελίξεις για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr