TEDxAUTH: Μετά την καραντίνα... τι;

Μετά την καραντίνα…  τι;

Η πανδημία του COVID-19 έφερε ραγδαία τεράστιες αλλαγές στην ζωή μας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τότε όλα σταμάτησαν. Μια νέα συνθήκη ήρθε να ορίσει την ζωή μας και σχεδόν ταυτόχρονα όλος ο πλανήτης μπήκε σε κατάσταση καραντίνας.

Οι άνθρωποι περιορίστηκαν στο στενό περιβάλλον του σπιτιού τους και κλήθηκαν να ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εγκλεισμού. Κάποιοι από εμάς στάθηκαν τυχεροί και περνούν τον εγκλεισμό τους μαζί με άτομα που αγαπούν, είτε αυτά είναι η οικογένειά τους, είτε οι φίλοι τους, είτε κάποιοι συγγενείς τους, ενώ άλλοι καλούνται να περάσουν μια παγκόσμια πανδημία ολομόναχοι. Το «ζῷον πολιτικὸν» του Αριστοτέλη περιορίστηκε. Κλείστηκε μέσα στο σπίτι. Τιθασεύτηκε. Όχι μόνο για το δικό του καλό, αλλά και για το καλό των συνανθρώπων του.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέλαβαν να επιτελέσουν, όχι μόνο τον ενημερωτικό τους ρόλο, αλλά και τον ρόλο του καθοδηγητή εν όψει του κορωναϊού. Καθημερινά προβάλλουν εικόνες και ειδήσεις που εντείνουν το αίσθημα της απελπισίας, αλλά και της αρνητικότητας στην σκέψη και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το κύμα αρνητικής ενέργειας και σκέψης το TEDxAUTH έρχεται να στρέψει το ενδιαφέρον αποκλειστικά στον άνθρωπο τονώνοντας την θετική σκέψη του. Το «Μετά την καραντίνα, τι;» αποτελεί ένα ερώτημα που πλανάται στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και σε αυτό, ακριβώς, το σκοτεινό σημείο θέλουμε να ρίξουμε φως.

Μετά την καραντίνα, τι λοιπόν; Πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας; Θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας προς το καλύτερο; Τι είναι τελικά σημαντικό σε αυτή τη ζωή; Τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι ακόμα και σε περιόδους παγκόσμιας πανδημίας; Ερωτήματα πολλά ταλανίζουν το μυαλό μας αυτή την περίοδο, γι’ αυτό και εμείς στο TEDxAUTH θα εγκαινιάσουμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς του “TEDxAUTH HOMECASTS” στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube. (ορίστε το Link του YouTube! Κάνε εγγραφή και πάτησε και το καμπανάκι για να βλέπεις πρώτος ό,τι νέο ανεβαίνει!).

Την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 18.00 σας περιμένουμε όλους στο πρώτο μας LIVE TEDxAUTH HOMECAST που θα πραγματοποιηθεί στο κανάλι μας στο YouTube. Μαζί μας θα είναι οι “theSPEAKERS”, όπου θα συζητήσουμε και θα απαντήσουμε σε όλα αυτά που μας απασχολούν αυτή την δύσκολη περίοδο εγκλεισμού που βιώνουμε. Οι theSPEAKERS είναι μια μικρή ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος για επικοινωνία. Πιο συγκεκριμένα στο LIVE μας, θα παρευρεθούν ο Απόστολος Κουμαρίνος και ο Κωνσταντίνος Περιστέρης. 

Η ιστορία τους αρχίζει, όταν ο Απόστολος Κουμαρίνος προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, άρχισε να επενδύει ο ίδιος σε γνώσεις για την τέχνη της επικοινωνίας. Τις αξιοποίησε τόσο καλά, που έγινε πρωταθλητής δημόσιας ομιλίας και ενέπνευσε και άλλους  που είχαν την ικανότητα να ακούσουν και να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες αυτές. Ο δεύτερος ομιλητής μας είναι ειδικευόμενος ιατρός. Πήγε σχολείο στο Κολλέγιο Αθηνών και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Μαιευτική-Γυναικολογία στο King's College Hospital του Λονδίνου και συνεχίζει την ειδικότητά του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Έχει βρεθεί σε αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, έχει υπάρξει αλεξιπτωτιστής των Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ., αλλά και οι δύο τους έχουν λάβει μέρος ως δημόσιοι ομιλητές, στο περσινό event του TEDxAUTH. Οι theSPEAKERS αποτελούν τον 1ο Χώρο Προσωπικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ & ΩΡΑ 18.00 

ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YouTube!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! 

Περισσότερες πληροφορίες

Η ομάδα του TEDxAUTH συστάθηκε το Δεκέμβριο 2018 και σκοπός αυτής είναι η υλοποίηση του τρίτου, σε σειρά, TEDxAUTH στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η οργανωτική ομάδα αποτελείται από 29 δημιουργικά άτομα, τα οποία επιλέχθηκαν για τη φαντασία, αλλά και την επιθυμία τους να συμβάλουν στην προώθηση ιδεών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Θεσσαλονίκη και στον κόσμο γενικότερα.

Tα «Φοιτητικά Νέα» Χορηγός Επικοινωνίας του TEDxAUTH 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr