ΑΠΘ: Πως θα γίνονται οι online διαλέξεις

ΑΠΘ: Πως θα γίνονται οι online διαλέξεις

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Εάν ένας καθηγητής σας, σας  ενημερώσει ότι θα πραγματοποιήσει εξ αποστάσεως διαλέξη, με χρήση της υπηρεσίας Skype for Business (σας απέστειλε δηλαδή σύνδεσμο της μορφής https://meet.lync.com/aristotleuniversity-office365/ΧΧΧ/ΧΧΧ), για να την παρακολουθήσετε:

  • Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή με λειτουργικό windows και να χρησιμοποιήσετε έναν από τους browsers Microsoft Edge, Google Chrome, Internet Explorer 11.
  1. Για να συνδεθείτε στο σύνδεσμο (link) που σας έστειλε ο καθηγητής σας για την εξ αποστάσεως διάλεξη ακολουθείτε τις οδηγίες της ιστοσελίδας https://it.auth.gr/el/skypeAttendeeChrome, όπου περιγράφεται ότι απαιτείται η εκτέλεση του αρχείου SkypeMeetingApp.msi.
  2. Είναι χρήσιμο να ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις πριν την ώρα της προγραμματισμένης διάλεξης. Για να επιβεβαιώσετε ότι όλα λειτουργούν καλά και θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε χωρίς προβλήματα μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδεθείτε σε μια δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη που είναι διαθέσιμη εδώ.
  3. Για το παραπάνω σενάριο ΔΕΝ απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από εσάς, ούτε ενεργοποίηση της υπηρεσίας Microsoft Office 365, ούτε ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multi-factor authentication--MFA), ούτε εγκατάσταση της εφαρμογής Skype for Business στον υπολογιστή σας.
  4. Επισημαίνουμε ότι για την παρακολούθηση της διάλεξης αρκεί να έχει ο υπολογιστής σας σύνδεση στο δίκτυο, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι εφοδιασμένος με κάμερα και μικρόφωνο.
  • Εάν και μόνο εάν, δεν έχετε καμία δυνατότητα να παρακολουθήσετε με χρήση υπολογιστή με λειτουργικό windows, μπορείτε να παρακολουθήσετε με χρήση υπολογιστή Mac ή μέσω κινητού τηλεφώνου. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται πρόσθετα βήματα που είναι τα ακόλουθα:
  1. Θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει, αν δεν το έχετε κάνει ήδη στο παρελθόν, τις cloud υπηρεσίες Microsοft Office365 μέσα από την ιστοσελίδα https://accounts.auth.gr/misc/office365.php. Η είσοδος γίνεται με τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού στο ΑΠΘ. Η ενεργοποίηση ολοκληρώνεται μέσα σε χρονικό διάστημα μιας (1) ώρας καθώς απαιτείται συγχρονισμός με τη Microsoft και ενεργοποιείται λογαριασμός της μορφής <ιδρυματικό username>@office365.auth.gr.
  2. Να στείλετε μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να ενεργοποιήσουμε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multi-factor authentication--MFA), δηλαδή χρήση επιπλέον κωδικων πρόσβασης, για τον λογαριασμό σας στη Microsoft (λογαριασμός  βήματος 1), διευκρινίζοντας γιατί το χρειάζεστε.
  3. Μόλις ενεργοποιήσουμε το MFA για σας θα σας στείλουμε απαντητικό μήνυμα με οδηγίες για το πως θα θα θέσετε τους επιπλέον κωδικούς πρόσβασης (ο χρόνος εξυπηρέτησης των αιτημάτων ενεργοποίησης εξαρτάται από τον αριθμό αιτήματων υποστήριξης που καλούμαστε να διαχειριστούμε).
  4. Να εγκαταστήσετε την κατάλληλη έκδοση του Skype for Business στο Mac ή στο κινητό σας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ https://it.auth.gr/el/InstallskypefB
  5. Να δοκιμάσετε ότι όλα λειτουργούν καλά πριν την προκαθορισμένη ώρα της διάλεξης κάνοντας μια δοκιμαστική σύνδεση εδώ.

Οι παραπάνω οδηγίες είναι γενικές και ενδέχεται να εξειδικεύονται περαιτέρω στην ενημέρωση που λαμβάνετε από τον ίδιο τον καθηγητή σας.


Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr