Ολοκληρώθηκε η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ - Τι αναφέρουν οι σύλλογοι

Ολοκληρώθηκε η κατάληψη στην Πρυτανεία - Τι αναφέρουν οι φοιτητές

Ολοκληρώθηκε η κατάληψη που πραγματοποιούταν από νωρίς το πρωί Πρυτανεία του ΑΠΘ με κεντρικό αίτημα την ικανοποίηση των αναγκών των φοιτητών σε ποιοτική και αναβαθμισμένη σίτιση στη πανεπιστημιακή λέσχη με τη μόνιμη και σταθερή λειτουργία της Άνω Λέσχης και το άνοιγμα όλων των διανομών για την αποσυμφόρησή των ουρών. Η σημερινή κατάληψη πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης των φοιτητικών συλλόγων μετά την ενημέρωση των φοιτητών και τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών που συνεχίζεται για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

«Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΦΛ, Γ. Ζαρωτιάδη και το email που έχει σταλεί στους ιδρυματικούς λογαριασμούς των φοιτητών προέκυψε η δέσμευση για το άνοιγμα της τέταρτης διανομής στη Κάτω Λέσχη. Η δέσμευση αυτή αποτελεί μια πρώτη κατάκτηση και δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Επειδή δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό και συγκεκριμένο μέτρο για την οριστική επίλυση του προβλήματος με τη σταθερή λειτουργία της Άνω Λέσχης θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας. Συγκεκριμένα αναφέρεται και στο αντίστοιχο μήνυμα ότι «εάν διαπιστωθεί ότι παραμένουν ουρές σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, τότε θα επεκταθεί αντιστοίχως η λειτουργία της Άνω Λέσχης». Δεν εφησυχαζόμαστε, έχουμε οξεία αντανακλαστικά για ότι προκύψει με το ζήτημα της λέσχης» αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα» με ανακοίνωση τους.


Καταλήγουν στην ανακοίνωση τους «Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, δεν υποχωρούμε! Η ανάγκη σταθερής λειτουργίας της Άνω Λέσχης φαίνεται στις ουρές & την αναμονή που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Συνεχίζουμε αύριο Παρασκευή με κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 11:00 και γλέντι των φοιτητικών συλλόγων το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της πρυτανείας, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για αγορά τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες στα πλαίσια της φοιτητικής επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr