Κατάληψη στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

Κατάληψη στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη από την Παρασκευή 15/11 έως την Κυριακή 17/11.


Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Κατάληψη του Σ.Φ. Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής Παρασκευή 15/11, Σάββατο 16/11 και Κυριακή 17/11 με μεταφορά της κατάληψης στον χώρο του Πολυτεχνείου.
  • Διοργάνωση δράσεων (συζητήσεις, προβολές, εκδηλώσεις) στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο. 
  • Συμμετοχή του φοιτητικού μας συλλόγου στην παλλαϊκή αντιιμπεριαλιστική αντικυβερνητική πορεία της 17ης Νοέμβρη με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους και τον λαό, 18:00 στο Πολυτεχνείο. 
  • Συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων για τη διοργάνωση του τριημέρου του Πολυτεχνείου. 
  • Συνεδρίαση της επιτροπής κατάληψης του ΣΦ ΦΠ την Πέμπτη 16.11 για την εξειδίκευση των δράσεων μας μέσα στην σχολή. Μοίρασμα της απόφασης στους άλλους φοιτητικούς συλλόγους. 
  • Να οριστεί άμεσα συνέλευση τμήματος καθηγητών, ώστε να τοποθετηθεί ο κος Μπίκος, πρόεδρος του τμήματος, και το λοιπό σώμα για τις οροφές, παρουσίες και την εντατικοποιημένη καθημερινότητα της σχολής. 
  • Παρέμβαση στην επόμενη Σύγκλητο, όποτε αυτή οριστεί. 

Απόφαση Γ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ 

Ο Σύλλογος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής συνεδρίασε στις 13/11 και πήρε αγωνιστική απόφαση για 3ήμερη ΚΑΤΑΛΗΨΗ (Παρασκευή15, Σάββατο16, Κυριακή17) με μεταφορά της κατάληψης στο Πολυτεχνείο, ενόψει του Πολυτεχνείου. Εδώ και 1,5 μήνα οι Φοιτητικοί Σύλλογοί από όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κινηματικές διεργασίες και δίνουν ηχηρή απάντηση σε Υπουργείο, Κυβέρνηση σε όσα φέρνουν. Την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ έπαιξε το τελευταίο της χαρτί, αυτό της ωμής βίας και της τρομοκράτησης ενάντια στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Βέβαια, η ωμή βία γύρισε μπούμερανγκ στην κυβέρνηση με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης λίγες ώρες μετά. 

Μέσα στην εβδομάδα μια σειρά από Φοιτητικούς Συλλόγους αποφάσισαν κατάληψη (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, Πάντειος, ΑΠΟ κτλ.). Σε αυτήν την αγωνιστική τροχιά μπήκε και ο δικός μας Φοιτητικούς Σύλλογος απαντώντας στα νομοσχέδια της Κεραμέως (εξίσωση πτυχίων, διαγραφές ν+2 φοιτητών, εσωτερικές/εξωτερικές αξιολογήσεις ιδρυμάτων κτλ). Ο φοιτητικός μας Σύλλογος συζήτησε και πήρε ξεκάθαρη στάση απέναντι στην κρατική καταστολή δίνοντας το στίγμα ότι απέναντι στην κρατική βία και τρομοκράτηση προτάσσει το πολιτικό αίτημα «ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ», που αναμετράται με το σύνολο της επίθεσης της Κυβέρνησης στη νεολαία. 

Το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΙΑ-ΕΛΕΥΟΕΡΕΙΑ» 46 Νοέμβρηδες μετά μένει ανεκπλήρωτο και επίκαιρο. Οι φοιτητές ακόμα ζητάνε ΨΩΜΙ, γιατί η εργασιακή προοπτική που τους περιγράφεται είναι η ανεργία και η εργασιακή επισφάλεια. Οι φοιτητές ακόμα ζητάνε ΠΑΙΔΕΙΑ, γιατί η Κεραμέως εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων, τους διαγράφει στα ν+2 έτη και τους αφαιρεί τα επαγγελματικά δικαιώματα. Τέλος οι φοιτητές ζητούν ακόμη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, γιατί οι δυνάμεις των ΜΑΤ καταπατούν το Άσυλο και δέρνουν φοιτητές, όταν αυτοί αμφισβητούν τα ΛΟΚ ΑΟΥΤ της πρυτανείας τους. 

Βάσει αυτών ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ: 

-ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Σ.Φ. Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.11, ΣΑΒΒΑΤΟ 16.11 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 17.11 με μεταφορά της κατάληψης στον χώρο του Πολυτεχνείου.

-Διοργάνωση δράσεων (συζητήσεις, προβολές, εκδηλώσεις) στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο. 

- Συμμετοχή του φοιτητικού μας συλλόγου στην παλλαϊκή αντιιμπεριαλιστική αντικυβερνητική πορεία της 17ης Νοέμβρη με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους και τον λαό, 18:00 στο Πολυτεχνείο. 

-Συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων για τη διοργάνωση του τριημέρου του Πολυτεχνείου. 

-Συνεδρίαση της επιτροπής κατάληψης του ΣΦ ΦΠ την Πέμπτη 16.11 για την εξειδίκευση των δράσεων μας μέσα στην σχολή. Μοίρασμα της απόφασης στους άλλους φοιτητικούς συλλόγους. 

-Να οριστεί άμεσα συνέλευση τμήματος καθηγητών, ώστε να τοποθετηθεί ο κος Μπίκος, πρόεδρος του τμήματος, και το λοιπό σώμα για τις οροφές, παρουσίες και την εντατικοποιημένη καθημερινότητα της σχολής. 

-Παρέμβαση στην επόμενη Σύγκλητο, όποτε αυτή οριστεί. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr