Οι φοιτητές αξιολογούν τη φοίτησή τους στο ΑΠΘ

Φοιτητές και φοιτήτριες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αξιολογούν τη φοίτησή τους στο ΑΠΘ

Εκδήλωση με θέμα «Εμπόδια στη φοίτηση και υποστηρικτικοί μηχανισμοί: Οι φοιτητές και φοιτήτριες Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων αξιολογούν τη φοίτησή τους στο ΑΠΘ» διοργανώνει το Παρατηρητήριο Φοιτητών/τριών  Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του ΑΠΘ, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, ώρες 12.30 – 15.00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, ενώ η Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Φοιτητών/τριών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Θέκλα Τσιτσώνη, θα κάνει ενημέρωση-απολογισμό των συνολικών δράσεων του Παρατηρητηρίου.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

- Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και μέλος του Παρατηρητηρίου, Γιάννης Ανδρεάδης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που ολοκληρώθηκε στο ΑΠΘ την άνοιξη του 2019, τα οποία στηρίχτηκαν στις απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο, περίπου 3.000 φοιτητών/τριών, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις σπουδές τους. 

- Η Ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥΨΥ) του ΑΠΘ και μέλος του Παρατηρητηρίου Άλτα Πανέρα, η οποία  θα παρουσιάσει τα προβλήματα που έχουν αναφέρει οι φοιτητές και τους τρόπους που μπορούν να υποστηριχθούν από τις υπάρχουσες δομές.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ και το κοινό.

Παρατηρητήριο Φοιτητών/τριών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του ΑΠΘ

Το Παρατηρητήριο Φοιτητών/τριών  Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων είναι μια από τις Επιτροπές του ΑΠΘ που στοχεύει στην καταγραφή δυσκολιών στη φοίτηση φοιτητών/τριών με ειδικές ανάγκες, αλλοδαπών, καθώς κι άλλων ευπαθών ομάδων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr