ΑΠΘ: Το συντονιστικό κατάληψης του Φιλολογικού για την παράσταση διαμαρτυρίας των Φ.Σ. στον Πρύτανη

ΑΠΘ: Το συντονιστικό κατάληψης του Φιλολογικού για την παράσταση διαμαρτυρίας των Φ.Σ. στον Πρύτανη

Φοιτητικοί Σύλλογοι - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων στον Πρύτανη, χάρη στην οποία αποσπάσαμε δέσμευση πως το λοκ-άουτ της πανεπιστημιούπολης κατά το τριήμερο αίρεται, πως θα γίνουν σεβαστές οι καταλήψεις, πως δεν θα κληθεί η αστυνομία και πως το ΑΠΘ καταδικάζει τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ -επιφυλασσόμαστε βέβαια μέχρι να δούμε νέα ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών, αλλά και τη στάση τους καθ' όλο το τριήμερο, προκειμένου να αξιολογηθεί αν όντως η Πρυτανεία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, μια και είναι γνωστός ο ρόλος της σαν μπροστάρισσας της επίθεσης της ΝΔ στο Άσυλο και στον μαχόμενο φοιτητικό συνδικαλισμό.

Προχωράμε αύριο με:


- Μαζική παράσταση στον πρόεδρο του Τμήματος Αιμίλιο Μαυρουδή στις 11 π.μ. με προσυγκέντρωση στο φουαγιέ του νκ. Αιτήματα: α) άμεση επίλυση των ζητημάτων σχολής (οροφές στα επιλεγόμενα του ΦΠ, απουσίες στα φροντιστήρια του Κλασικού, υποχρεωτικές πρόοδοι και παρουσίες σε επιμέρους μαθήματα, υπερσυμφορημένες διαλέξεις στην 101 και την 13πκ)

β) νέα ανακοίνωση του τμήματος που θα εγγυάται τη μη εφαρμογή του περασμένου και την καταδίκη του επόμενου νομοσχεδίου της ΝΔ για την εκπαίδευση.

γ) σεβασμό στην απόφαση του Συλλόγου από το Τμήμα. καμία προσπάθεια ακύρωσης και καταστολής της κατάληψης. Καμία παρέμβαση των καθηγητών στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου!

- Έπειτα, προετοιμασία του Συλλόγου ενόψει της Κατάληψης (φωτογραφικά κολλάζ και υλικά για το Πολυτεχνείο και τα νεολαιίστικα κινήματα στη σχολή) και του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων με βάση τον σημερινό προγραμματισμό της Συντονιστικής Επιτροπής. Προπαγάνδιση της απόφασης στη σχολή και σε άλλους συλλόγους.

- 20:30 Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στο Πολυτεχνείο.»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΘ

Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: Θα απομονώσουμε όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr