Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: Θα απομονώσουμε όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: Θα απομονώσουμε όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών για την Επέτειο του Πολυτεχνείου: "Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 τιμούμε την 46η  Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Θέλουμε με τις εκδηλώσεις μας και τη στάση μας εμπράκτως να αναδείξουμε τα μηνύματα της Επετείου.


Να αποδείξουμε ότι το ισχυρό Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν είναι απλά ένα σύνθημα σε πανό ή σε αφίσα, αλλά πίστη και στόχος μας.

Να δηλώσουμε ότι δε χάθηκαν οι αξίες του Πολυτεχνείου.

Δε θα πάψουμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.  Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών είναι πλέον εδώ και πολλά χρόνια εδραιωμένη και θεσμικά κατοχυρωμένη στη δημοκρατία μας.

Τιμούμε αυτούς που μόχθησαν και αγωνίστηκαν για ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό στον κόσμο και στην κοινωνία, συμμέτοχο των εξελίξεων, ικανό να κρατήσει ζωντανή κάθε σπίθα που οδηγεί στην Παιδεία και στην πρόοδο.

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ καταδικάζουν τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είμαστε δίπλα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, στους φοιτητές μας και τους Συλλόγους τους, υπερασπιζόμενοι μαζί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και τη δημόσια περιουσία, απομονώνοντας κάθε ξένο με την πανεπιστημιακή κοινότητα στοιχείο, που επιχειρεί να αμαυρώσει την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το Πανεπιστήμιο παραμένει ανοικτό και καλούμε όλες και όλους -μέλη της κοινότητας και πολίτες της Θεσσαλονίκης- να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται.

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου ας συνεχίσουμε δυνατότεροι και όχι «λαβωμένοι»."

Οι υπό κατάληψη Σχολές στο ΑΠΘ

Πρύτανης ΑΠΘ: Το πανεπιστήμιο δεν αναστέλλει τη λειτουργία του ενόψει Πολυτεχνείου - Κανονικά τα μαθήματα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr