Αρχαιολογικό ΑΠΘ: Ψήφισμα φοιτητών για το μέλλον του εξαμήνου

Αρχαιολογικό ΑΠΘ: Ψήφισμα φοιτητών για να μην χαθούν τα μαθήματα από το εξάμηνο

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με έκτακτο ψήφιμα απαιτεί "να μη χαθεί καμία εξεταστική και κανένα εξάμηνο".

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. (6/11), η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη το τριήμερο 15-16-17/11 εν όψει των γεγονότων του Πολυτεχνείου.


Τι αναφέρει το ψήφισμα των φοιτητών:

«Το τελευταίο διάστημα στη σχολή μας έχει ξεκινήσει μια προσπαθεί τρομοκρατίας από το τμήμα καθηγητών και κυρίως από τον πρόεδρο του τμήματος ότι αν συνεχιστούν οι καταλήψεις θα χαθεί το εξάμηνο. Ο κ. Γούναρης εδώ και καιρό έχει μία αυταρχική στάση προς τους φοιτητές που αγωνίζονται απέναντι στα κατάπτυστα νομοσχέδια που περνάει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κ. Γούναρης αμφισβητεί τις αποφάσεις του συλλόγου, απειλή για χαμένα εξάμηνα και κλειδώνει φοιτητές έξω από τις αίθουσες. Εμείς από πλευράς μας απαιτούμε από τους καθηγητές του Τμήματος να διαχωρίσουν τη στάση τους από τον κύριο Γούναρη και να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών που παλεύουν εδώ και εβδομάδες μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Όπως και στο παρελθόν έχουν γίνει αναπληρώσεις μαθημάτων σε αντίστοιχες περιπτώσεις, είτε έχουν δοθεί τα μαθήματα με λιγότερη ύλη, έτσι απαιτούμε να γίνει και τώρα για να μη χαθεί καμία εξεταστική και κανένα εξάμηνο και για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr