Ενώπιον του εισαγγελέα ο φοιτητής που ασέλγησε σε βάρος φοιτήτριας εντός του ΑΠΘ!

Ενώπιον του εισαγγελέα ο φοιτητής που ασέλγησε σε βάρος φοιτήτριας εντός του ΑΠΘ!

Την πόρτα του Εισαγγελέα πέρασε την Πέμπτη ο 20χρονος φοιτητής της Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επειδή εκσπερμάτισε στην πλάτη μιας φοιτήτριας της Νομικής, μέσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Ψυχολογικά πιεσμένος φέρεται να δήλωσε κατά την απολογία του στον εισαγγελέα, ο 20χρονος φοιτητής του ΑΠΘ.


«Αισθανόμουν φορτισμένος και ήθελα να εκτονωθώ», φέρεται να ισχυρίστηκε ο νεαρός.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης. Ο 20χρονος φοιτητής βρισκόταν στη βιβλιοθήκη και κάποια στιγμή εντελώς αναίτια εκσπερμάτισε στην πλάτη της φοιτήτριας.

Ο 20χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε στο Α΄ Μονομελές Πρωτοδικείο για να δικαστεί. Αρχικά ζήτησε και πήρε 48ωρη αναβολή, αλλά στη συνέχεια προτίμησε να δικαστεί άμεσα.

Φοιτητές ακινητοποίησαν το δράστη

Σύμφωνα με καταγγελία του σχήματος ΣΑΡΠ ΕΑΑΚ η πραγματικότητα ήταν διαφορετική ως προς την ακινητοποίηση του δράστη. Πιο αναλυτικά στην καταγγελία τονίζεται πως η ακινητοποίηση του δράστη έγινε από φοιτητές και όχι από τους φύλακες του ΑΠΘ.

"Στην πραγματικότητα, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο η ταραχή και οι φωνές της κοπέλας κινητοποίησαν τα αντανακλαστικά μιας ομάδας φοιτητών/ριων που έσπευσαν να κυνηγήσουν τον δράστη και να τον ακινητοποιήσουν κοντά στην παλιά Φιλοσοφική. Αφού συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για το δράστη, καθώς τους τον είχε περιγράψει το θύμα, ειδοποίησαν τους φύλακες."

Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του δράστη στη σύλληψη του από την ομάδα αυτή.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία του σχήματος: 

«ο δράστης προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του επικαλέστηκε μία σειρά από αντιφατικά επιχειρήματα: ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ/ΤΟ ’ΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΩ/ ΕΑΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΛΕΦΤΑ. Ενώ την ίδια στιγμή όταν ρωτήθηκε εάν καταλαβαίνει την ανωμαλία της πράξης του, η απάντησή του αποδόθηκε μεστά και κυνικά με ένα «ΟΧΙ». Τα εν λόγω επιχειρήματά του 100% καθαρόαιμου έλληνα μας θυμίζουν για ακόμη μία φορά τις συνήθεις δικαιολογίες που επικαλούνται οι σεξιστές και οι βιαστές για να «ελαφρύνουν» τις πράξεις τους»

Όσο η ομάδα των φοιτητών/τριων προσπαθούσε αδίκως να εξηγήσει στους φύλακες ότι έχει ακινητοποιήσει το δράστη, αυτοί ζητούσαν περιγραφή του δράστη. Έπειτα από την αδιαφορία των φυλάκων, η ομάδα παρέδωσε τον δράστη στους φύλακες που βρίσκονταν στην είσοδο της Φιλοσοφικής. Η αστυνομία ήρθε μετά από ειδοποίηση των φοιτητών/τριων και ο δράστης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του. 

Η στάση που κράτησαν οι φύλακες του ΑΠΘ αποδεικνύει για πολλοστή φορά την αδιαφορία και ίσως όχι τόσο την ανικανότητα τους σε αντίστοιχα περιστατικά. Είναι γεγονός και έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από φοιτητικούς συλλόγους, ότι εντός του σώματος αυτού ανήκουν φύλακες που έχουν φροντίσει να καταστήσουν γνωστά τα ακροδεξιά τους φρονήματα. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έγινε την περασμένη άνοιξη από φοιτητές/τριες ότι φύλακας φορούσε εν ώρα εργασίας μπλούζα με ακροδεξιά σύμβολα, αλλά και πλήθος περιστατικών που έχουν συμβεί κατά καιρούς, συνήθως τις νυχτερινές ώρες και αναδεικνύουν τον συντηρητικό, αυταρχικό και αντιδραστικό χαρακτήρα κάποιων απ’ αυτούς. 

Τα περιστατικά ασέλγειας και απόπειρας σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και το εμπόριο ναρκωτικών και η μικροεγκληματικότητα στο χώρο του πανεπιστημίου, είναι μια εξοργιστική καθημερινότητα στο χώρο του ΑΠΘ. Η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν η κατάργηση του ασύλου, με στόχο σύμφωνα με αυτήν «την πάταξη της ανομίας». Τέσσερις μήνες μετά φαίνεται ότι το μόνο που προσπαθούσε ήταν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Καταγγελία στο ΕΣΡ για τα σχόλια στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα

Έντονες επικρίσεις αλλά και καταγγελία στο ΕΣΡ από σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων έχουν προκαλέσει τα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, αναφορικά με περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης νεαρής φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Ο παρουσιαστής σχολίασε -στον «αέρα» της εκπομπής του την Πέμπτη- το περιστατικό παρενόχλησης 20χρονης φοιτήτριας από συνομήλικό της φοιτητή του ΑΠΘ με χονδροειδείς αστεϊσμούς και προσβλητικά σχόλια, για τα οποία ζήτησε συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις των χρηστών στα social media, αναφέροντας: «Εμείς εδώ σαν εκπομπή κάναμε ένα λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την είδηση, το αντιμετωπίσαμε σαν να είμαστε σε μια παρέα, σε ένα καφενείο…».

Μάλιστα το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» προχώρησε την Παρασκευή σε καταγγελία στο ΕΣΡ για τα σχόλια που ακούστηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, κάνοντας λόγο για «εξευτελιστική αντιμετώπιση του θέματος» και ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει:

«Η οργάνωσή μας έχει μεταξύ των στόχων της την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε επίσκεψη που κάναμε στο ΕΣΡ πριν μερικούς μήνες, κατά την οποία δύο μέλη μας συζήτησαν μαζί σας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που χειρίζονται τις ζωές και τα δικαιώματα των γυναικών κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές.

Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι η εκπομπή "Μεσημέρι" με τον Γιώργο Λιάγκα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ παρουσίασε στις 7/11/2019 με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα.  

Η οργάνωσή μας θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης).

Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών.

Η Πρόεδρος του Μωβ

Βέρα Σιατερλή».

Φοιτητής εκσπερμάτωσε στην πλάτη φοιτήτριας που μελετούσε σε βιβλιοθήκη του ΑΠΘ - Συνελήφθη!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr